OROSANU: Trebuie sa ne intensificam eforturile in vederea analizarii imbunatatirilor conditiilor de munca!

OROSANU: Trebuie sa ne intensificam eforturile in vederea analizarii imbunatatirilor conditiilor de munca!

MARIUS OROSANU, presedinte Cartel Alfa Botosani

Astazi, 28 aprilie 2009, sindicalistii din intreaga lume, afiliati la Confederatia Sindicala Internationala (CSI), marcheaza, pentru al 14-lea an consecutiv, Ziua Internationala a Comemorarii Lucratorilor accidentati sau decedati la locul de munca.

Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA, afiliata la CSI, precizeaza printr-un comunicat de presa ca doreste sa atraga atenţia autoritatilor asupra consecintelor de neacceptat ale unor forme de organizare a muncii care sacrifica sanatatea si siguranta lucratorilor, in goana dupa maximizarea profitului.

CNS Cartel ALFA cere partenerilor sociali, patronate si guvern, ca impreuna sa faca o prioritate din securitatea in munca si sa se uneasca in actiuni pentru a asigura o buna sanatate si siguranta la locul de munca, pentru toti lucratorii.

"Sa folosim cu totii, sindicate, patronate, guvern, ziua de 28 aprilie, pentru a ne intensifica eforturile in vederea analizarii imbunatatirilor conditiilor de munca, pentru a elimina, pe cat posibil, accidentele si conditiile de munca care ne afecteaza sanatatea sau viaţa!", a mentionat Marius Orosanu, presedintele Cartel Alfa Botosani.

Conform statisticilor Organizatiei Internationale a Muncii, in fiecare an, mai mult de 2 milioane de femei si barbati din intreaga lume isi pierd viata in urma accidentelor la locul de munca (estimate la 270 de milioane pe an) si a bolilor profesionale (estimate la 160 de milioane de cazuri noi pe an).

Pierderea din PIB atribuita deceselor si bolilor profesionale este de 20 de ori mai mare decat totalul ajutorului oficial pentru dezvoltare acordat tarilor in curs de dezvoltare.

In fiecare an, 12.000 de copiii isi pierd viaţa la munca, substantele toxice ucid peste 340.000 de lucratori pe an, in timp ce numai azbestul face în jur de 100.000 de victime in fiecare an.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

astăzi, 07:58
187

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi ...

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
43

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...

Bunica Viorica a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 07:07
179

Taraș Viorica este din localitatea Pădureni, comuna Coșula. Miercuri seara, la ora 19:00, a plecat de la locuința unei cunoștințe înspre domiciliul său, însă până în p...