Inspectori scolari botosaneni in schimb de experienta in Franta!

Inspectori scolari botosaneni in schimb de experienta in Franta!
Opt inspectori scolari botosaneni au facut o deplasare in Franta, in scopul cresterii calitatii formarii initiale si continue a cadrelor didactice din judetul Botosani.

Deplasarea reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Botosani a fost posibila datorita proiectului Leonardo da Vinci, ce a a fost aprobat pentru finantare de ANPCDEFP. Cei opt botosaneni au efectuat un stagiu la IUFM de Academie de Lyon, in perioada 19-25 aprilie 2009, in cadrul proiectului Formarea initiala si continua a cadrelor didactice, pentru un invatamant European de calitate.

"Inspectorii scolari au facut comparatii intre documentele manageriale din Romania si din Franta, au facut comparatii intre modul de organizare al unei scoli de cultura generala si al unui liceu profesional si au apreciat impactul asupra elevilor", a declarat prof.dr. Rodica Mighiu, responsabil proiect.

In decursul dezbaterilor la care au luat parte si participantii botosaneni s-au purtat discutii referitoare la initierea si derularea de programe europene educative, ca sa poata fi dezvoltat si intarit parteneriatul dintre cele doua institutii europene.

"Am castigat experienta si am putut face comparatie cu formarea initiala si formarea continua a cadrelor didactice din Franta. Cred ca ar trebui sa luam exempulul inserarii profesionale a cadrelor didactice in scoli realizate de IUFM", a precizat Mihaela Hunca, inspector scolar din cadrul ISJ Botosani, care a participat la acest proiect.

In urma stagiului desfasurat in Franta, cei opt inspectori scolari au primit certificate de participare si documente de mobilitate Europass.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr condamnat la închisoare pentru furt calificat, va sta cel puțin patru ani în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:21
39

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din Rădăuți au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți în dosarul privind p...

Două substanțe interzise i-au adus unui șofer din Botoșani un dosar penal!

astăzi, 15:01
48

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe drumul național DN 29C, în comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un...

Cu cât vor întârzia pensiile în luna mai. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii înainte de Paști

astăzi, 14:10
219

Pensia va veni cu o întârziere de 5-6 zile în luna mai pentru 2.500.000 pensionari care primesc banii de la poștaș. Motivul îl reprezintă faptul că primele zile ale lunii v...