Cel mai util si ingenios obiect facut din deseuri, concurs lansat de APM Botosani

Cel mai util si ingenios obiect facut din deseuri, concurs lansat de APM Botosani
Agentia pentru Protectia Mediului Botosani, in parteneriat cu Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bacau, lanseaza concursul local si regional Cel mai util si ingenios obiect facut din deseuri.

Concursul este dedicat Zilei Mondiale a Mediului si Anului European al Creativitatii si Inovarii si este sponsorizat de SC ECOROM AMBALAJE S.A

Anul 2009 a fost declarat oficial ANUL EUROPEAN AL CREATIVITATII SI INOVARII, cu sloganul IMAGINEAZA, CREEAZA, INOVEAZA. Prin aceasta initiativa a Parlamentului European se doreste promovarea talentelor umane, creativitatea si abordarile inovatoare, subliniind astfel importanta contributiei creativitatii si inovarii la prosperitatea economica si la bunastarea sociala si individuala, a mentionat, intr-un comunicat remis redactiei, Sorin Grindei, director executiv APM Botosani.

Concursul se adreseaza scolilor cu clasele I-VIII din intreg judetul care vor trebui sa-si foloseasca imaginatia si creativitatea pentru realizarea unor lucruri utile si ingenioase din deseurile pe care le genereaza zilnic si care, de cele mai multe ori, ajung la groapa de gunoi. Scopul acestui concurs este de a dezvolta creativitatea elevilor si de a forma o atitudine pozitiva fata de problemele de mediu cu care se confrunta in prezent societatea.

Concursul se va desfasura in 2 etape:

1. O etapa la nivel local in fiecare judet din Regiunea 1 NE in perioada 29 aprilie – 20 mai 2009;
2. O etapa la nivelul Regiunii 1 Nord-Est in perioada 21 mai – 4 iunie 2009. La aceasta etapa vor participa castigatorii etapei de la nivel local.

Fiecare scoala care se va inscrie in concurs va participa cu o singura lucrare elaborata de un grup de maxim 10 elevi din clase diferite Lucrarea va trebui sa contina cel putin 80% deseuri reciclabile (hartie, carton, plastic, aluminiu, etc). Se va pune accent pe utilitatea obiectului realizat, inovativitate si originalitate.

Fiecare scoala va pregati o prezentare PowerPoint sau un filmulet cu evolutia elaborarii lucrarii. Se vor acorda 3 premii si o mentiune pentru fiecare judet.

Castigatorii de la nivel local vor intra in concurs pentru premiile la nivel regional.

Sponsorul SC ECOROM AMBALAJE S.A. Bucuresti va oferi castigatorilor premii care vor consta din: sepci, agende, seturi creioane, penare, rucsacuri, caiete si seturi de colorat.

Regulamentul concursului poate fi consultat pe site-ul www.apmbotosani.ro sau la sediul APM Botosani (0231.584136/111)

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
15

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
28

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
55

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...