Opinii: LA EI SE POATE!

Opinii: LA EI SE POATE!
Normal ar fi să se întîmple ca la bulgari: să cadă guvern după guvern, să se vadă apoi ce s-a făcut cu aceşti bani, iar cei care vor veni după aceşti bandiţi oficiali să sisteze acest mod de hoţie legalizată, făcută în văzul lumii. 

Bulgaria a respins exploatarea gazelor de şist. La ei s-a putut fără prea mare tămbălău. Chevron a rămas doar cu pungile de gaz de la Pungeşti din România. Sondează, să vadă ce va ieşi, în timp ce în America această metodă a fost sistată din cauza unor efecte deloc de neglijat în ceea ce înseamnă siguranţa de a sta cu picioarele pe pământ. În fine, guvernul României se agaţă de această soluţie pentru a spori comisioanele unei clientele, nu pentru a adăuga în cisternele cu gaz lichefiat câteva tone pe an pentru siguranţa gospodinelor care doresc să aibă flacără continuă la argaz sau doar pentru unii băieţi deştepţi şi maşinăriile lor economice.
    
Bun, asta ca asta, să zicem că face parte dintr-o strategie guvernamentală, dintr-un parteneriat economic între anumite părţi, locuri de muncă, trai mai bun cu orice preţ, chiar şi acela de-a fi zguduit în somn din cauza reaşezării plăcilor deranjate de extragerile forţate de gaze dintre şisturile ce fac oricum nesigur Podişul Moldovei.

Dar chestia cu "taxa verde" chiar nu o înţeleg. În Bulgaria, cînd a fost cazul să se aplice pe spinarea cetăţenilor această taxă, a căzut un guvern. Şi al doilea. Pînă s-a renunţat la această taxă, dar nu şi la construirea eolienelor şi a celorlalte forme de acumulare a energiei oferite prin diverse forţe ale naturii de Dumnezeu.

Bulgarii au găsit alte căi şi nu şi-au împovărat poporul cu încă şi încă o taxă. La noi, pe mai toate facturile apare "taxa verde", uneori în diverse forme, mai ales pe cea de la E-On Energie.

Acum am văzut această "taxă verde" şi pe bonurile de casă de la hipermarket-urile de peste tot. În curînd o să ni se monteze un soi de tonomat şi la uşa de la intrare şi pînă nu vom băga acolo "taxa verde", nu vom putea intra în casă. Da, chiar nu înţeleg de ce şi mai ales pentru cine se colectează aceşti bani. Unde se duc şi dacă se vor întoarce vreodată în buzunarele românilor?

Şi, totuşi, hai să înţelegem şi acest lucru, că plătim "taxa verde" pentru un număr de ani. Însă nu ni s-a spus nici pînă când şi nici măcar dacă nu cumva ni se pregătesc şi alte taxe de acest fel, pentru că cei care investesc pe banii noştri în proprietăile lor private ne vor taxa la rîndul lor când ne vor vinde energia pe care o vor acumula şi pe care vor trebui să o vîndă cuiva.

Normal ar fi să se întîmple ca la bulgari: să cadă guvern după guvern, să se vadă apoi ce s-a făcut cu aceşti bani, iar cei care vor veni după aceşti bandiţi oficiali să sisteze acest mod de hoţie legalizată, făcută în văzul lumii. Însă cred că doar acest lucru nu va fi posibil, că în rest, "la Dumnezeu şi la Ţara Românească, totul este posibil!", cum bine a spus cronicarul.

Gellu DORIAN


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
204

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
197

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
287

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...