PNL si PDL s-au aliat. FLORIN ŢURCANU: "La Botoşani, deja suntem o familie!"

Conducerile PDL si PNL au decis miercuri sa sustina un candidat unic la alegerile prezidentiale, in cadrul sedintei decisive pentru formarea unui pol de dreapta puternic, capabil sa faca opozitie PSD.

Este luata in calcul si o fuziune intre cele doua formatiuni, insa acest lucru s-ar putea intampla atat inainte de prezidentiale, cat si dupa.

Prima runda de negocieri directe si oficiale intre PNL si PDL a inceput dupa sedintele separate de partid, la ora 17:00.

La Botosani, liderul PNL nu s-a aratat deloc surprins de decizie, precizand ca pe plan local pregatirile au fost facute de ceva timp.

"Noi suntem demult in regula la Botosani. Am stiut ce urmeaza si am pregatit lucrurile. Noi deja suntem o familie si vom ramane o familie si de acum inainte vom fi intr-un partid mare de dreapta, care va pune pe primul plan nevoile cetatenilor. La Botosani nu sunt probleme. Vom finaliza in cel mai scurt timp documentele. Va fi o decizie probabil a Biroului politic al PNL si a Biroului Politic al PDL, ca suntem de acord cu fuziunea", a declarat in urma cu scurt timp Florin Ţurcanu, presedintele PNL Botosani.

Intrebat daca nu se teme ca social-democratii botosaneni vor critica aceasta fuziune, dupa ce, luni la rand, in timpul guvernarii USL, au acuzat PNL ca s-a coalizat cu PDL in "Alianta Raului", Florin Turcanu a evitat sa comenteze.

"Nu vreau sa mai comentez, cei de la PSD, inainte de a critica aceasta colaborare, sa iasa sa spuna ce au facut ei pentru cetateni", a conchis Turcanu.

Liderul PNL Botosani a mai spus ca, intr-o prima faza, discutiile vor fi cu PDL, asa cum s-a intamplat la nivel central, urmand ca ulterior sa se poarte discutii si cu celelalte partide de dreapta.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

Saturday, 5 October 2024

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

Saturday, 5 October 2024

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

Saturday, 5 October 2024

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...