Operații sistate la Spitalul Mavromati din cauza dezinfectanților!

Operații sistate la Spitalul Mavromati din cauza dezinfectanților!
Conducerea Spitalului Județean Mavromati a luat decizia de a reprograma o serie de operații! Măsura a fost luată, la fel ca în mai multe spitale din țară, după ce Guvernul a cerut ca în unitățile medicale să nu mai fie folosiți dezinfectanții Hexi Pharma, după ce probele prelevate au fost neconforme.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean se vor opera doar urgențele, iar intervențiile chirurgicale programate se vor face săptămâna viitoare după ce se vor achiziționa noi dezinfectanți, de la alte firme.

Potrivit legii, spitalele pot face achiziţii fără licitaţii în limita a 15.000 de euro

“În acest moment nu se operează. Ministerul ne-a recomandat să blocăm toți dezinfectanții Hexi Pharma. Putem să asigurăm dezinfectarea sălii, a mâinilor, însă nu avem dezinfectanți preoperator a plăgilor pacienților. Singurul lucru care ne lipsește este betadina iar din acest motiv nu se pot face operațiile. Vom achiziționa în maxim o oră pentru a asigura urgențele. Pentru săptămâna viitoare vom începe procedura de demarare a achizițiilor directe", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Mavromati.
 
Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Victor Strambu, a anuntat miercuri ca, in urma primelor analize efectuate de ICECHIM, s-a decis retragerea produselor biocide neconforme provenind de la firma Hexi Pharma in termen de zece zile.

"Exista diferente de concentratii intre valoarea declarata si cea masurata de ICECHIM pe diverse tipuri de substante active. (...) S-a decis retragerea produselor neconforme. (...) Retragerea trebuie sa se faca imediat. Toate produsele analizate pana acum sunt neconforme", a anuntat secretarul de stat, la Palatul Victoria.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

astăzi, 20:32
53

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

astăzi, 19:26
179

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

astăzi, 18:47
88

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...