ONISA: "Ar fi fost un exercitiu pentru opozitie sa limitam batalia politica la cei doi poli, Opozitia si Puterea"

ONISA: "Ar fi fost un exercitiu pentru opozitie sa limitam batalia politica la cei doi poli, Opozitia si Puterea"

Paul Onisa

S-au unit, dar nu pentru a deveni o opozitie puternica! Florin Turcanu pare sa ramana fidel democrat-liberalilor, chiar daca tine sa intre in lupta pentru Primaria Corni cu candidat propriu, sustinut si de Partidul Conservator.

Acest lucru ar putea, insa, sa nu aiba nicio finalitate, avand in vedere ca sansele reale ale candidatului liberal sunt destul de mici, in conditiile in care, spune liderul conservator, conform sandajelor, candidatul PDL se afla pe primul loc, urmat de candidatul PSD, la mare distanta situandu-se candidatul PNL. Gestul liberalilor de a sustine propriul candidat nu face decat sa mareasca sansele reprezentantului PDL.

"Un prim pas in alianta cu PNL l-au facut conservatorii, cand s-au intalnit vineri dupa-amiaza, si cand le-am propus celor de la PNL sa sustinem pentru Primaria Corni acelasi candidat. Din sondaje, candidatul PDL era pe primul loc, urmat de cel al PSD, iar la mare distanta se situa candidatul PNL, pe care oricum noi suntem obligati sa il sustinem, ca un angajament in cadrul aliantei", spune Paul Onisa, liderul PC Botosani.

Presedintele conservator sustine ca ar fi fost necesara o sustinere a candidatului cu cele mai mari sanse de a castiga in fata reprezentantului PDL, in acest caz candidatul PSD.

"Ar fi fost un exercitiu pentru opozitie sa limitam batalia politica la cei doi poli, respectiv Opozitia si Puterea, sa ne unim fortele si sa sustinem candidatul cel mai bine plasat, cred ca daca se facea un astfel de prim pas ar fi fost un exemplu pana in 2012. Cei de la PNL nu au achiesat, au spus ca merg cu candidatul pe care si l-au desemnat pentru alegerile de la Primaria Corni", a completat Onisa.

De altfel, viitorul suna bine pentru fiecare dintre partide, care sunt decise sa mizeze pe proprii candidati la alegerile locale, lucrurile fiind diferite in cazul Consiliului Judetean.

"Pe viitor, la alegerile locale, fiecare partid merge pe picioarele lui, noi conservatorii depunem toate eforturile sa ne prezentam in 2012 ca un partid puternic, cu candidati foarte bine pregatiti atat la primarii, cat si la consiliile locale. La CJ lucrurile se schimba, protocolul spune sa avem candidati unici pentru CJ, dar ecuatia se va modifica cand va veni in alianta si PSD. Cand in cadrul acestei aliante se va discuta despre candidati unici, atunci vom negocia", sustine Paul Onisa, care a mai adaugat faptul ca PC incearca sa fie un mediator in cadrul aliantei intre PSD si PNL, "pentru ca stim ca intre cele doua partide exista animozitati la nivel local".

De partea cealalta, Florin Turcanu este de acord ca o solutie pentru o colaborare totala nu se va putea gasi, fiecare partid urmarindu-si propriile interese politice. Totodata, liderul liberal tine sa clarifice vechile probleme cu Paul Onisa, din perioada in care presedintele PC activa in PNL.

"Oricum nu vom gasi o solutie pentru o colaborare totala la nivel locval, pentru ca cei de la PC s-ar putea sa doreasca mai mult decat le putem oferi. Eu nu am avut nimic personal cu domnul Onisa, ba chiar l-am sustinut si am dorit sa fie presedinte la municipiu pe vremea cand era in PNL, si din punctul meu de vedere a fost o colaborare punctuala si corecta. In niciun caz eu nu am contribuit la inlaturarea lui Onisa din Consiliul Municipal si Consiliul Judetean", a declarat liderul PNL Botosani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noaptea Sinagogilor Deschise la Botoșani!

astăzi, 07:40

Botoșănenii pot beneficia de un tur ghidat al Sinagogii, care va fi deschisă începând cu ora 20.00. Evenimentul numit Noaptea Sinagogilor Deschise la Botoșani are loc pe 19 octombri...

În miezul nopţii, liniştea e spartă de sunetul telefonului!

astăzi, 07:14

În miezul nopţii, liniştea e spartă de sunetul telefonului. Bărbatul îi spune repede soţiei: – Răspunde tu. Dacă e pentru mine, nu sunt acasă. Femeia ridică receptorul ...

Calendar ortodox, 18 octombrie: Îi cinstim pe Sf. Ap. şi Evanghelist Luca; Sf. Mc. Marin cel Bătrân

astăzi, 07:00

Sfântul Luca, marele Apostol şi Evanghelist, era grec de neam şi s-a născut în Antiohia Siriei. De tânăr deprinsese medicina şi pictura, dar s-a dovedit şi un iscusit zugrav de...