Energie din 5 plante, altele decat cafeaua si ceaiul

Energie din 5 plante, altele decat cafeaua si ceaiul

 Guarana  

Adesea, pentru a alunga oboseala, starea de somnolenta sau deprimarea, apelam la o bautura energizanta. O ceasca de cafea sau ceai ne poate pune repede pe picioare. Acelasi efect il au si energizantele din comert, insa multe din substantele continute de acestea au consecinte negative asupra starii de sanatate.

Natura insa ne ofera cateva plante care ne pot da energia necesara pentru a trece peste provocarile de zi cu zi.

1. Ginsengul
Are efect stimulator. Este recomandat structurilor mai putin robuste, care au o rezistenta redusa la efort si intemperii. Este de folos persoanelor in convalescenta, mai in varsta, care se confrunta cu perioade de epuizare fizica sau intelectuala. Normalizeaza activitatea sistemului nervos central, diminueaza oboseala, grabeste recuperarea dupa boala, activeaza circulatia sangvina, regleaza digestia, tonifica pielea.

2. Gingko biloba
Este indicat in stari de oboseala, tulburari de memorie si concentrare, ameteli, cefalee, maini si picioare reci, crampe musculare. Produsele pe baza de Gingko biloba imbunatatesc capacitatea de stocare a informatiilor, reducand pierderile de memorie, amelioreaza functionarea creierului, ajuta in cazul depresiilor, au efect antistres si anxiolitic, ajuta in cazuri de activitate cerebrala redusa, in modificarea comportamentului social si in tulburarile afective sau somatice.

3. Guarana
Este o planta tonifianta, bogata in guaranina, ce garanteaza recuperarea fizica rapida. Are efect de excitant nervos si este indicata a se administra la un interval de timp nu mai scurt de 16 ore. Semintele au fost utilizate ca stimulent natural de sute de ani de catre indienii din Amazon. Imbunatateste memoria, mareste vitalitatea, scade apetitul, ajuta la reducerea stresului, intareste imunitatea. Revigoreaza, oferind un surplus important de energie. De asemenea, guarana are proprietati de imbunatatire a starii psihice.

4. Aloe
Creste rezistenta organismului (in stari imunitare deficitare), este detoxifiant in tratamente de dezalcoolizare sau pentru narcomanii si fumatorii care vor sa renunte la viciu. Este un supliment nutritional natural, un tonic general, recomandat celor ce vor sa-si sporeasca starea de bine. Stimuleaza regenerarea celulara si vindecarea ranilor; normalizeaza metabolismul si detoxifica organismul. Se foloseste cu succes ca tonic post-operator.

5. Catina
Catina este un foarte bun tonic general. Este indicata in hipovitaminoze, astenie psihica si fizica, surmenaj, stari de convalescenta, cresterea performantelor sportive, dar si in caz de ulcer gastric si duodenal. Contine vitamine cu actiune antiscorbutica, ce intervin in procesul de eliminare a toxinelor, in reglarea metabolismului glucidic si a celui proteic.

 

sanatate.bzi.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...