Oamenii de ştiinţă au găsit soluția pentru încălzirea globală. ”Este cea mai puternică”

Cea mai bună modalitate pentru a ţine schimbările climatice sub control este replantarea de copaci în zonele forestiere distruse care au o suprafaţă egală cu cea a Statelor Unite.

Oamenii de ştiinţă au găsit soluția pentru încălzirea globală. ”Este cea mai puternică”

Asta susțin oamenii de ştiinţă, aceasta fiind modalitatea prin care s-ar putea capta două treimi din emisiile produse în urma activităţilor umane, una dintre cauzele încălzirii globale, informează Thomson Reuters Foundation.

Tom Crowther, profesor în cadrul Crowther Lab, un grup de cercetare cu sediul la Universitatea ETH Zurich, a îndemnat cele câteva sute de mii de persoane care au participat anul acesta la o mişcare amplă pe teme de protecţia mediului prin organizarea unor greve şcolare şi la locul de muncă să planteze copaci sau să finanţeze iniţiative similare.

''Orice altă soluţie la problema încălzirii globale impune o schimbare de comportament la nivel colectiv sau necesitatea unei decizii luate la nivel înalt din partea unui politician care crede sau nu crede în realitatea schimbărilor climatice sau o descoperire ştiinţifică pe care nu o avem încă", a declarat cercetătorul pentru Thomson Reuters Foundation.

Sursa: Știrileprotv.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
328

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
466

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
592

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...