O reteta delicioasa: Cartofi dulci si mere la cuptor

O reteta delicioasa: Cartofi dulci si mere la cuptor
Ingredientul secret care da o savoare speciala acestei garnituri este siropul de artar. Se potriveste cu aproape orice fel de friptura de la cea de porc pana la currcan rumenit in cuptor.


Ingrediente:  

-1 kg cartofi dulci, curatati si taiati in felii groase pe lungime

-2 linguri ulei de masline

-sare si piper

-2 linguri unt nesarat

-1 mar mare rosu sau verde, curatat de coaja si seminte si taiat in 16 felii

-1 lingura de salvie proaspata, tocata

-1 lincurita de zeama de lamaie

-1 lingurita de sirop de artar.

Incinge cuptorul al 240C. Intr-un bol amesteca feliile de cartofi dulci cu uleiul de masline, 1 lingurita de sare si piper dupa gust. Pune cartofii intr-un singur strat intr-o tava pe hartie de copt si rumeneste-i la cuptor timp de 10 minute. Intoarce-i si mai pune-i inca 5 minute la cuptor pana cand se inmoaie si capata o tenta aurie.  

Cat se rumenesc cartofii, incinge untul intr-o tigaie la foc mare pana cand capata o culoare maronie. Pune feliile de mere si lasa-le sa se prajesca usor cate 1-2 minute pe fiecare parte. Adauga salvia si amesteca. Nu lasa pe foc mai mult de 1 minut.  

Ia merele de pe foc, adauga zeama de lamaie si siropul de artar. Cand sunt gata si cartofii, amesteca-i cu merele pregatite. Mai adauga sare si piper daca e nevoie.    

foodstory.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
22

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
33

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
167

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...