O poliţistă a rămas fără permis de conducere după ce a acroşat un copil cu autospeciala de serviciu

O poliţistă a rămas fără permis de conducere după ce a acroşat un copil cu autospeciala de serviciu

Ancheta internă demarată de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) cu privire la un accident rutier, semnalat pe Facebook de un martor, a confirmat mare parte din relatarea acestuia. O autospecială condusă de o angajată a Serviciului Rutier a lovit un adolescent pe trecerea de pietoni, iar superiorii ar fi încercat să ascundă fapta.

Evenimentul s-a petrecut în intersecția dintre Calea Națională și strada Cornișa, luni, în jurul orei 13:00. Potrivit reprezentanților IPJ, victima este un băiat de 16 ani și nu a suferit leziuni în urma accidentului. El a refuzat transportarea spre o unitate spitalicească.

„Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că la data de 13 decembrie 2021, în jurul orei 13:00, o autospecială de poliție condusă de un lucrător din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce se deplasa pe Calea Națională dinspre strada Manolești înspre strada Cornișa, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui minor care se angajase în traversarea părții carosabile pe marcajul pietonal. În urma evenimentului minorul nu a suferit leziuni corporale și a refuzat, în mod repetat, transportarea la o unitate spitalicească”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Bărbatul care a semnalat pe Facebook întâmplarea susținea că pe marcajul pietonal de aflau mai mulți elevi, care părăseau incinta Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun”, iar adolescentul acroșat ar fi fost luat pe capotă. După mediatizarea relatării, el a șters postarea.

„Am cedat trecere unor pietoni, copii ieșiți de la liceu, iar de pe calea națională a intrat o autospeciala a politiei, marca vw polo, care a intrat în copii ca lupul între oi, unul dintre copii fiind luat pe capota și ajuns pana pe parbriz (girofarurile erau oprite, semn ca nu erau în vreo grabă). De la volanul mașinii se coboară o doamnă polițistă care nici una nici doua baga copilul în mașină și pleaca cu el. Curiozitatea mea, cum trebuia soluționat cazul? Copilul efectiv s a blocat și nu voia sa intre în mașină și zicea ca e în regulă , dar l a obligat sa intre. Se suspenda dreptul doamnei de a mai conduce? Întreb pentru un prieten, căruia i l-ar fi suspendat...”, scria acesta.

Surse judiciare au precizat că la volanul autospecialei se afla o polițistă din cadrul Serviciului Rutier, însoțită de un coleg specializat pe ordine publică. Incidentul a fost raportat superiorului ierarhic, însă nu a fost încadrat la categoria accidentelor rutiere, nefiind consemnat în jurnalul intern al evenimentelor.

Unitatea de Parchet de pe lângă Judecătoria din Botoșani s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar față de lucrătorul care se afla la volanul autospecialei a fost dispusă măsura complementară a reținerii permisului de conducere până la finalizarea cercetărilor.

Dosarul deschis este in rem, adică sunt cercetate circumstanțele producerii accidentului, în funcție de rezultate urmând a fi dispusă o soluție procedurală.

 

Spune-ne opinia ta