O întâlnire emoționantă la capătul lumii: M-a întrebat dacă suntem din România, câteva momente nu am putut articula răspunsul!

Un român povestește, într-o emoționantă postare pe Facebook, despre întâlnirea cu botoșăneanul Iulian Rotariu într-un parc din Patagonia. Cătălin Oprișanu spune că pompierul maratonist avea fața și mâinile degerate în urma competiției din Antarctica.

Postarea lui Cătălin Oprișanu:

04.12.2018-Parcul National del Fuego ( Patagonia ) -In timp ce ne plimbam prin rezervatie am zarit niste boboci, ne-am apropiat de ei si le urmaream fiecare miscare in liniste. Dupa un timp s-a alaturat si un domn care a inceput si acesta sa urmareasca miscarile bobocilor. In momentul cand am spus aproape in soapta "George" catre fetita mea, m-a intrebat daca suntem din Romania, cateva momente nu am putut articula raspunsul, am aflat apoi ca se numeste Iulian Rotariu din Botosani si ca tocmai a revenit de la maratonul de 250 km. care a avut loc la Polul Sud unde a alegat pentru a face cunoscuta cauza copiilor bolnavi de autism din Botosani, fata si mainile ii erau degerate, era in faza de recuperare a organismului, micut ca fizic, dar maret in fapte, un om cu care trebuie sa ne mandrim si care trebuie sustinut pentru tot ceea ce face. Mult respect, Iulian Rotariu!

Plutonierul major Iulian Rotariu se pregătește de noua provocare din Australia după ce a câștigat locul II la cea mai grea competiție la care a participat, ultramaratonul The Last Desert Antarctica, competiție în care de asemenea va lupta pentru cauza copiilor cu autism din Botoșani.

La fel ca și celelalte cinci ultramaratoane la care a participat, The Track Australia este o cursă autosusținută. Diferența este că va avea de alergat de două ori mai mult, adică 522 de kilometri în nouă etape. Fiecare concurent trebuie să poarte propriul rucsac care să conțină mâncarea, echipamentul obligatoriu și echipamentul său personal. Cursa, organizată de Canal Aventure, are loc în Australia, în Golful din Teritoriul de Nord, în cel mai arzător deșert din zonă. Cu fiecare etapă, distanța pe care trebuie să o parcurgă crește, la fel și altitudinea. Dacă în prima zi are de alergat un maraton (30 km), la 700 de metri altitudine, în ultima zi, distanța pe care trebuie să o parcurgă este de 127 de km, la 1.700 metri altitudine.

Rezultatele obținute la toate competițiile organizate de 4Deserts (Gobi March” China, în iunie 2016 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general; Atacama Crossing” - Chile, în octombrie 2016 - locul I la categoria lui de vârstă, locul VI la general , ”Sahara Race”, în mai 2017 - locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general și „Roving Race Patagonia, în noiembrie 2017 - locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general), dar mai ales cel din Antarctica, îi oferă posibilitatea să își depășească din nou limitele la ultramaratonul The Track Australia, o competiție destinată celor mai puternici sportivi, care se va desfășura în perioada 15 – 24 mai 2019. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr din Botoșani campion național la snooker! (Foto)

astăzi, 12:30

Iustin Scripei este campion național la snooker, la categoria junior, după ce l-a învins în finală pe Tudor Bran din Cluj. Tânărul Iustin Scripei este din județul Botoșani. ...

Clădirea Primăriei Municipiului Botoșani va fi iluminată în portocaliu!

astăzi, 12:15

Primăria Municipiului Botoșani este din nou partener al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în campania internațională pentru eliminarea violenței împotriva ...

Doi adolescenți prinși la furat de jandarmi, ce bunuri s-au gândit aceștia să își însușească!

astăzi, 11:50

Doi adolescenți au fost prinși de jandarmi sâmbătă noapte după ce au furat trei geci dintr-un club din municipiul Botoșani, unde liceenii de la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu" pe...