O firmă din Botoşani vrea să câştige o licitaţie de 15 milioane de euro, la Iaşi!

O firmă din Botoşani vrea să câştige o licitaţie de 15 milioane de euro, la Iaşi!

   Buna Ziua Iasi

Dupa ani buni in care un monument simbol al Iasului a intrat intr-un amplu proces de reabilitare si restaurare, intr-un final aceste lucrari se vor finaliza. La mijloc este vorba de peste 15 milioane de euro.

Managerul general al Complexului National Muzeal Moldova (CNMM) Iasi, dr. Lacramioara Stratulat, a anuntat, in premiera, faptul ca, la mijlocul lunii martie, 2014 va fi desemnat castigatorul licitatiei pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare si restaurare la Palatul Culturii. Unitatea de Management a Proiectului (UMP), din cadrul Ministerului Culturii, a publicat numele celor patru firme care au intrat in competitia pentru castigarea licitatiei.

Este vorba despre: SC Iasicon SA din Iasi, SC Euras SRL din Satu Mare, Victor Construct din Botosani, alaturi de SC Coral Construct SRL din Bucuresti.

In acest context, conducerea UMP a tinut sa arate ca, dupa finalizarea reabilitarii Teatrului National (TNI) Vasile Alecsandri si a Palatului Al. I. Cuza de la Ruginoasa, dupa ce si Palatul Culturii va fi restaurat complet, marile monumente ale orasului Iasi se vor afla la nivelul celor din Europa.

"Atat UMP-ul, cat si Ministerul Culturii au avut mereu grija ca Iasul sa primeasca tot sprijinul si finantarea pentru refacerea monumentelor istorice importante. Ne bucuram ca anul acesta, cu siguranta, va demara si cea de-a II-a etapa de restaurare a Palatului Culturii.Foarte probabil, anul viitor se va incheia acest proces. Inclusiv ministrul Culturii abia asteapta sa vina la Iasi pentru a semna, oficial, contractul legat de Palat. Vorbim de un obiectiv definitoriu pentru noi si, alaturi de finalizarea reabilitarilor de la Teatrul National si de la Ruginoasa, marile monumente ale Iasului vor ajunge la un nivel asemanator cu cele din intreaga Europa", a precizat Bogdan Trambaciu, coordonatorul Unitatii de Management.

Sursa: Bună Ziua Iaşi 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...

Accident grav într-o comună din Botoșani, patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 09:08

Patru persoane, cu vârste între 59 și 66 de ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă dimineață, în localitatea Blândești. &...

Cetățenii de pretutindeni sunt așteptați la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, care este programul hramului!

astăzi, 08:41

Anul acesta, alături de sfintele moaște ale Sfintei Cuvioasei Parascheva vor fi aduse, de la Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos, și sfintele moaște ale Sfântulu...