O familie din Botosani a "adoptat" o batrana parasita pe patul de spital!

O familie din Botosani a "adoptat" o batrana parasita pe patul de spital!
O batrana de 69 ani, din Iasi, care a fost abandonata in Spitalul "Sf. Spiridon" Iasi, dupa ce a fost lasata fara casa de florareasa in grija careia se afla, si-a gasit o familie adoptiva.

Rodica Dumitriu a lucrat multi ani ca profesoara de limba romana. A ajuns la spital dupa ce mai multi tigani au lovit-o in timp ce incercau sa o jefuiasca. A stat in sectia de Ortopedie circa patru luni, insa acum o familie din Botosani s-a oferit sa aiba grija de ea. Aceasta ii va oferi, in Botosani, acoperisul de care are nevoie pentru a-si trai batranetile, informeaza Buna Ziua Iasi.

Batrana a ramas pe drumuri si traieste prin spitale dupa ce o florareasa i-a luat apartamentul si pensia, promitandu-i ca o va ingriji. Florareasa, dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta, nu mai recunoaste nimic.

Batrana a cunoscut-o pe florareasa in vara anului trecut, dupa ce a cumparat de mai multe ori flori de la ea. Asa s-au imprietenit. Pentru ca nu mai are nici o ruda cu care sa tina legatura, a vazut in aceasta mai mult decat un prieten, asa ca a hotarat sa imparta toate bunurile cu ea, casa si pensia. "Nu mai am unde sa ma duc acum, pentru ca i-am dat unei prietene garsoniera. Nu aveam cui sa las mostenire locuinta si de aceea i-am dat-o ei. A intrat deja in casa. Si pensia tot ea o incaseaza si imi da si mie cate un pic din ea, cativa banuti", a mai spus batrana.

Pentru a fi sigura ca ramane cu ceva palpabil de la batrana, saptamana trecuta, florareasa a mers la spital insotita de un notar pentru a finaliza documentele legate de preluarea garsonierei. Florareasa o viziteaza mai mult pe furis, pentru a nu trezi suspiciuni. "Nu vine decat atunci cand nu-i nici un doctor, ca sa nu o vada nimeni. Intr-o zi a venit cu un notar sa semneze batrana niste hartii, dupa care s-a facut nevazuta. Pot sa va confime si celelalte bolnave din salon", a spus o infirmiera.

"Am facut-o din mila"

Intrebata ce parere are despre acuzatiile care i se aduc, florareasa a negat totul si, mai mult decat atat, afirma ca a facut totul din mila. "Eu am incercat sa o ajut ca mi-a fost mila de ea. Este adevarat ca mi-a facut o procura ca sa-i pot ridica eu pensia, dar nici pe departe nu mi-a dat casa. Are o garsoniera vai de capul ei, fara geamuri si lumina... Cine ar sta acolo? Poate un boschetar, dar eu in nici un caz", a declarat florareasa Florica Baragoci.

Tot din "mila" s-a gandit ca mai bine ar administra banii batranei, intrucat aceasta nu e "chibzuita". "Are 11 milioane pensie si la varsta ei nu stie sa ii cheltuie. Ii da in toate partile daca ii duc la spital. Ea nu stie ce sa faca cu ei. Asa eu ii iau pensia si tot ce ii cumpar ii duc cu bon. Cum poate sa zica ca i-am luat eu pensia?", a spus revoltata florareasa.

"Nu putem sa o dam afara pentru ca stim ca nu are unde sa duca, iar femeia are nevoie de ingrijiri la starea in care se afla. Am incercat sa luam legatura cu mai multe centre pentru ingrijirea oamenilor fara adapost si fundatii, insa nimeni nu a dorit sa o ajute. Trebuie sa facem ceva cu aceste cazuri, pentru ca noi, ca medici, ne-am facut treaba si locurile in clinica sunt limitate. Pentru un asemenea pacient, spitalul cheltuie pe zi mai bine de 100 lei. Dupa cum estimez, cred ca batrana va mai sta inca vreo cinci luni si trebuie sa luam in calcul ca, dupa ce va da gheata, ne vom aglomera si un pat in plus face foarte mult", declara in luna decembrie dr. Ovidiu Alexa, seful Clinicii de Ortopedie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi, conform bzi.ro.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
154

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
916

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
441

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...