O asociaţie vrea să construiască o grădiniţă, cu bazin de înot, în municipiul Botoşani

O asociaţie vrea să construiască o grădiniţă, cu bazin de înot, în municipiul Botoşani
O asociaţie din Botoşani a solicitat Primăriei prelungirea duratei de transmitere în folosinţă gratuită a unui teren în suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi, situat pe strada Tomisului intersecţie cu strada Vâlcelei.

Asociaţia Piticul Bek doreşte înfiinţarea unei grădiniţe cu patru săli de clasă şi bază sportivă care include bazin de înot pentru copii, teren de fotbal, teren de tenis, de baschet, respectiv spaţii de joacă, pe respectivul amplasament.

Beneficiarii ar urma să fie copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani, persoane marginalizate, sau cu risc de marginalizare din cauza sărăciei, în risc de dezintegrare familială, sau care provin din familii monoparentale.

Durata de execuţie a lucrărilor ar urma să fie de 24 de luni, investiţia fiind estimată la 920.881 euro.

Reprezentanţii Asociaţiei au solicitat darea în folosinţă gratuită a terenului pentru o perioadă de 50 de ani. Propunerea municipalităţii este ca terenul să fie dat spre folosinţă gratuită pentru 30 de ani, proiectul de hotărâre urmând a fi supus dezbaterii şi aprobării în şedinţa de Consiliu Local de marţi. 

În septembrie 2013, consilierii locali au decis darea în folosinţă gratuită a respectivului teren pentru o perioadă de 15 ani.

 

Spune-ne opinia ta