Nume "interesante" în lista datornicilor botoşăneni făcută publică de Fisc!

Nume "interesante" în lista datornicilor botoşăneni făcută publică de Fisc!
1.568 de botoşăneni se regăsesc în lista datornicilor- persoane fizice pe care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a făcut-o publică luni, în continuarea politicii la care a apelat în ultimul timp- aceea de a pune presiune pe românii cu debite la bugetul de stat în încercarea de a-i obliga să-şi plătească aceste debite.

La câteva zile de la publicarea listelor cu datornici- contribuabili mici, luni ANAF a lansat în spaţiul public lista cu cele 187.230 de nume de români- persoane fizice, care au datorii la stat.

Lista vine cu o întârziere de aproape două săptămâni, pentru că, înainte de publicare, oamenii au început să-şi plătească restanţele. Debitele reprezintă obligaţii fiscale către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, bugetul asigurărilor pentru şomaj şi bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

Printre botoşănenii care apar pe listă se regăsesc exponenţi ai profesiilor liberale- în special avocaţi şi lichidatori judiciari, medici din diverse specialităţi, notari dar şi oameni de afaceri. De altfel, primul botoşănean ce apare în listă este afaceristul Cristea Petraru, fostul administrator al firmei C&C Company, cu o datorie de 1,5 milioane de lei. Al doilea este notarul public Lili Bobu, cu datorii ce depăşesc 700.000 de lei. 

Tot din rândul oamenilor de afaceri cu datorii la stat, "pe persoană fizică" face parte şi Dumitru Amişculesei, cu 128.042 de lei debite la bugetul de stat.

Interesantă este apariţia în lista datornicilor a lichidatorilor judiciari Constantin Lulu Dascălu (cel care se ocupă de Apa Grup şi Termica) şi Liliana Bordianu, precum şi a actualului primar al municipiului, Ovidiu Portariuc.

Lista integrală poate fi studiată AICI. 

De partea cealaltă, voci sonore din mediul de afaceri botoşănean critică maniera în care ANAF-ul pune presiune pe români, "făcându-i de râs" prin publicarea listelor cu datornici. "Aş fi vrut să văd şi listele cu cei care aşteaptă bani de la ANAF, de exemplu cu cei care au de recuperat taxa auto de la stat şi care sunt obligaţi să aştepte cinci ani de plată eşalonată, în condiţiile în care statul le-a luat banii în mai puţin de o oră", susţine o astfel de voce.

Citiţi şi
Contribuabilii mici, din Botoşani, cu datorii la stat, "listaţi" de ANAF
Firmă din Botoşani în rândul marilor datornici la bugetul de stat!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
155

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
36

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
277

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...