Numărul cererilor aproape s-a triplat la Pașapoarte, instituția mărește capacitatea de operare (video)

Numărul cererilor aproape s-a triplat la Pașapoarte, instituția mărește capacitatea de operare (video)

Numărul de solicitări adresate Serviciului Public Comunitar de Evidență și Eliberare a Pașapoartelor Simple (SPCEEPS) din Botoșani aproape s-a triplat, în acest an, față de cel înregistrat în 2020, astfel că autoritățile au decis majorarea capacității de operare, a declarat coordonatorul instituției, comisarul Alin Popovici.

Potrivit sursei citate, statisticile relevă că, în primele opt luni ale anului curent, au fost depuse cu 270% mai multe cereri față de totalul solicitărilor înregistrate în 2020, respectiv cu 130% mai multe față de anul 2019.

„Anul trecut a fost o situație mai deosebită, cu starea de alertă, cu starea de urgență. Foarte mulți au fost în imposibilitatea de a solicita pașapoarte. Din acest motiv avem și această creștere a solicitărilor”, a spus comisarul Alin Popovici.

În luna iulie, au fost înregistrate 4.651 de cereri de eliberare a unui pașaport, dintre care circa 20% au vizat documente temporare de călătorie. Spre comparație, în aceeași perioadă a anului trecut, au fost procesate doar 1.708 solicitări, iar în iulie 2019 au fost înregistrate 3.547 de cereri.

„Având în vedere această perioadă, în care foarte mulți cetățeni se adresează serviciului nostru, s-a realizat creșterea capacității de preluare la un număr de 276 de cereri în prezent, la 318 începând cu data de mâine, iar în funcție de numărul de solicitări, vom ajunge la o capacitate maximă de 350 de cereri. Ca rugăminte a lucrătorilor față de cetățeni, ne dorim și informăm că depunerea unei cereri de pașaport se realizează în baza unei programări online, nu există posibilitatea programării prin telefon sau e-mail. (...) De asemenea, rugăm cetățenii să vină cu toate actele solicitate și taxele plătite, pentru a nu pierde programarea”, a explicat coordonatorul SPCEEPS Botoșani.

Acesta a adăugat că există un număr mare de solicitări depuse de către locuitori ai județelor vecine.

„Totodată, vă informăm că la nivelul Serviciului Public Comunitar din Botoșani sunt preluate și cererile cetățenilor din celelalte județe, pentru că orice persoană se poate programa la orice serviciu din țară. În momentul de față, ne întâlnim cu situația de a soluționa foarte multe cereri venite din județul Iași și Suceava. Deocamdată facem față. Nu există decalaj la programare. Avem locuri libere și pentru data de mâine. Timpul de soluționare este de șapte minute”, a adăugat comisarul Alin Popovici.

 

 

Spune-ne opinia ta