ISU Botoșani nu are personal pentru misiuni de salvare subacvatice

ISU Botoșani nu are personal pentru misiuni de salvare subacvatice

În județul Botoșani nu există suficient personal pentru misiuni de salvare subacvatice, a declarat, marți, într-o conferință de presă, coordonatorul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), colonelul Decebal Murariu.

Potrivit acestuia, o singură persoană din structura de intervenție a instituției este autorizată să facă scufundări, în condițiile în care, pentru executarea unei misiuni, este nevoie de minimum trei.

„Este greu să constituim o echipă de scafandri de intervenție, trebuie să cerem acordul inspectorului general ca să disloce personal autorizat din celelalte inspectorate județene limitrofe. Am ajuns să luăm scafandri de la Bistrița, de la Neamț, de la Iași când am avut punctual nevoie și să constituim o echipă. (...) În acest moment, nu putem interveni pentru misiuni subacvatice, fiind nevoie de trei scafandri”, a precizat Decebal Murariu.

IJSU Botoșani va trimite cinci angajați în Constanța pentru a fi instruiți în acest sens, însă „condițiile sunt sensibile”, a adăugat oficialul citat.

 

Spune-ne opinia ta