COVID, noua metodă de înșelăciune prin telefon apărută în ultima perioadă

COVID, noua metodă de înșelăciune prin telefon apărută în ultima perioadă

Poliţiştii avertizează cu privire la o nouă metodă de înşelăciune, apărută în ultima perioadă, după modelul „Accidentul”.

În noua variantă, denumită metoda „COVID”, oamenilor li se solicită telefonic diferite sume de bani, în urma unei aşa-zise depistări pozitive cu coronavirus şi internare în spital a unui membru al familiei.

Sub pretextul acoperirii costului cu tratamentul sau cu transportul către o unitate medicală, victimelor li se cer bani, infractorii contând pe starea de panică în care vor intra cei apelaţi, informează radioiași.

Autorităţile reiau recomandările către populaţie: să nu ofere date personale la telefon, indiferent de calitatea invocată de interlocutor, care poate pretinde că e cadru medical sau procuror, să apeleze imediat ruda la care se referă cel care sună, pe numărul de telefon cunoscut şi nu pe un altul, oferit de cel care sună şi să nu trimită bani unor necunoscuţi, indiferent de pretextul folosit. În plus, în astfel de cazuri trebuie sesizată de urgenţă Poliţia.

 

Spune-ne opinia ta