Noi impozite auto pentru descurajarea achizițiilor de mașini mai vechi de 15 ani din străinătate

Noi impozite auto pentru descurajarea achizițiilor de mașini mai vechi de 15 ani din străinătate

Ministrul Mediului Tanczos Barna este tot mai hotărât să implementeze o serie de soluții rapide care să stopeze achiziția mașinilor mai vechi de 15 ani, din străinătate.

Acesta are în vedere două măsuri: impozitarea mai drastică a mașinilor vechi, dar și un sistem de sprijin pentru populație ca să achiziționeze mașini noi.

„Susţin că nu putem deveni depozitul de maşini vechi al Uniunii Europene şi, dacă acest lucru înseamnă modificare legislaţiei, voi susţine aceste modificări.

Problema trebuie abordată în mod raţional, sunt foarte mulţi cetăţeni care nu aduc de bună voie maşini vechi şi nu umblă cu maşini mai vechi de 15 ani în România, sunt situaţii de ordin social, unde trebuie să avem o soluţie pentru acele persoane care încearcă să facă pasul de la o maşină de 15-20 de ani la una nouă.

Nu e tot timpul o problemă de abordare personală. Pentru aceste abordări personale incorecte, soluţia este impozitarea.

Dacă cineva merge cu o maşină de 20.000 de euro, veche de 15 ani, şi şi-ar permite o maşină mai puţin poluantă, dar de altă clasă şi de alt nivel, acolo soluţia este impozitarea, descurajarea”, a spus ministrul Mediului.

 

Spune-ne opinia ta