Noua conducere din Republica Moldova: Nu vrem să ne unim cu România

Noua conducere din Republica Moldova: Nu vrem să ne unim cu România

 MIHAI GHIMPU  

Noua conducere a Republicii Moldova neagă intenţia de a se uni cu România sau de a de a părăsi Comunitatea Statelor Independente.

În plus, noul guvern din Republica Moldova susţine că nu vrea să se alăture NATO, informează liderul Parlamentului de la Chişinău şi preşedintele interimar al statului, Mihai Ghimpu, potrivit itar-tass.com.

"Chiar dacă suntem fraţi, trebuie să recunoaştem că România şi Republica Moldova sunt două state separate. Liderii fiecărui stat trebuie să decidă ce e de făcut pentru binele cetăţenilor", a declarat Mihai Ghimpu.

"Vreau ca ţara mea să aibă un nivel de trai mai bun pentru a ne integra în Uniunea Europeană, alături de România", a adăugat preşedintele.

În ceea ce priveşte integrarea în Alianţa Nord-Atlantică, liderul Parlamentului susţine că "NATO nu reprezintă prioritatea principală" pentru Republica Moldova. Ghimpu a explicat că NATO nu a adresat, încă, o invitaţie Republicii Moldova.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zăpadă de Moș Nicolae? Cum va fi vremea în această săptămână

astăzi, 07:58
36

Inversiunea termică este anunțată să înceapă de astăzi, luni – 4 decembrie, în toată ţara. O scădere a temperaturilor se va face simțită și în restul regiunilor, &i...

Femeie revenită din Italia, păcălită cu 65.000 de euro de un escroc de care s-a îndrăgostit

astăzi, 07:32
186

Infractorul are la activ 13 femei și doi bărbați pe care i-a păcălit, promițându-le iubire eternă și o viață în lux. Femeile păcălite erau din diferite județe ale țării, inc...

Tânăr oprit pe Bulevard în toiul nopții, polițiștii i-au întocmit pe loc dosar penal

astăzi, 07:16
168

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul Rutier au oprit pentru control, pe Bulevardul Miha...