Noua conducere din Republica Moldova: Nu vrem să ne unim cu România

Noua conducere din Republica Moldova: Nu vrem să ne unim cu România

 MIHAI GHIMPU  

Noua conducere a Republicii Moldova neagă intenţia de a se uni cu România sau de a de a părăsi Comunitatea Statelor Independente.

În plus, noul guvern din Republica Moldova susţine că nu vrea să se alăture NATO, informează liderul Parlamentului de la Chişinău şi preşedintele interimar al statului, Mihai Ghimpu, potrivit itar-tass.com.

"Chiar dacă suntem fraţi, trebuie să recunoaştem că România şi Republica Moldova sunt două state separate. Liderii fiecărui stat trebuie să decidă ce e de făcut pentru binele cetăţenilor", a declarat Mihai Ghimpu.

"Vreau ca ţara mea să aibă un nivel de trai mai bun pentru a ne integra în Uniunea Europeană, alături de România", a adăugat preşedintele.

În ceea ce priveşte integrarea în Alianţa Nord-Atlantică, liderul Parlamentului susţine că "NATO nu reprezintă prioritatea principală" pentru Republica Moldova. Ghimpu a explicat că NATO nu a adresat, încă, o invitaţie Republicii Moldova.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focar de pestă porcină africană la granița cu Suceava, localități din Botoșani cuprinse în ”zona de supraveghere”!

Duminică, 14 Iulie 2024
309

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a declarat focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din Slobozia, comuna Zvoriştea.Aceasta, du...

PS Nichifor Botoșăneanul a botezat copilul unui preot din Botoșani!

Duminică, 14 Iulie 2024
633

În cadrul Sfintei Liturghii a fost săvârșită Taina Botezului pentru pruncul Rafail, băiatul familiei părintelui Dumitru Anușca, iar casa parohială, care a trecut printr-un proces de...

FC Botoșani - Oțelul Galați, mâine de la ora 18:30

Duminică, 14 Iulie 2024
198

Meciul de fotbal FC Botoșani - Oțelul Galați va avea loc luni, 15 iulie 2024, în etapa întâi din Superliga României.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Oțelul!F...