Botosanenii, indemnati sa renunte la masini in Saptamana Mobilitatii Europene!

Botosanenii, indemnati sa renunte la masini in Saptamana Mobilitatii Europene!
16-22 septembrie este declarata Saptamana Mobilitatii Europene! Aflata la cea de-a opta editie, manifestarea este o initiative europeana, menita sa promoveze solutii de transport durabil si sa constientizeze populatia cu privire la efectele poluarii asupra sanatatii umane.

"In perioada 16-22 septembrie este declarata Saptamana Mobilitatii Europene, este o actiune la care municipalitatea a participat in fiecare an. Este o actiune pe care o facem impreuna cu Agentia pentru Protectia Mediului Botosani, si ca in fiecare an incercam sa constientizam un pic cetatenii din Botosani cat de sanatos este mersul pe jos. Incercam sa-i convingem ca macar intr-una din zilele acestei saptamani sa renunte la masini. Vom avea o multitudine de manifestari in acesta perioada cu copiii, care sunt cel mai usor de convins si cred ca trebuie sa-i educam si sa-i formam in spirital acesta", a declarat Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

Municipalitatea va face un apel la institutiile publice sa nu foloseasca masinile de serviciu, dar si la proprietarii de autoturisme, sa folosesca macar in aceste zile bicicleta.

In weekend, pe un tronson de pe Bulevardul Mihai Eminescu va fi inchisa circulatia, fiind vorba despre portiunea dintre intersectiile bulevardului cu strazile Marchian si Octav Onicescu.

Actiunea se va incheia marti, cu un mars simbolic cu biciclete si role pe traseul Colegiul A.T.Laurian - Strada Cuza Voda - Strada Marchian - B-dul Mihai Eminescu - Parcul Mihai Eminescu.

"Un tramvai, intr-una din zile, va circula gratuit, pe una dintre linii. Asteptam propunerea Eltransului in acest sens", a conchis primarul.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
321

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
549

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
162

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...