Botosanenii, indemnati sa renunte la masini in Saptamana Mobilitatii Europene!

Botosanenii, indemnati sa renunte la masini in Saptamana Mobilitatii Europene!
16-22 septembrie este declarata Saptamana Mobilitatii Europene! Aflata la cea de-a opta editie, manifestarea este o initiative europeana, menita sa promoveze solutii de transport durabil si sa constientizeze populatia cu privire la efectele poluarii asupra sanatatii umane.

"In perioada 16-22 septembrie este declarata Saptamana Mobilitatii Europene, este o actiune la care municipalitatea a participat in fiecare an. Este o actiune pe care o facem impreuna cu Agentia pentru Protectia Mediului Botosani, si ca in fiecare an incercam sa constientizam un pic cetatenii din Botosani cat de sanatos este mersul pe jos. Incercam sa-i convingem ca macar intr-una din zilele acestei saptamani sa renunte la masini. Vom avea o multitudine de manifestari in acesta perioada cu copiii, care sunt cel mai usor de convins si cred ca trebuie sa-i educam si sa-i formam in spirital acesta", a declarat Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

Municipalitatea va face un apel la institutiile publice sa nu foloseasca masinile de serviciu, dar si la proprietarii de autoturisme, sa folosesca macar in aceste zile bicicleta.

In weekend, pe un tronson de pe Bulevardul Mihai Eminescu va fi inchisa circulatia, fiind vorba despre portiunea dintre intersectiile bulevardului cu strazile Marchian si Octav Onicescu.

Actiunea se va incheia marti, cu un mars simbolic cu biciclete si role pe traseul Colegiul A.T.Laurian - Strada Cuza Voda - Strada Marchian - B-dul Mihai Eminescu - Parcul Mihai Eminescu.

"Un tramvai, intr-una din zile, va circula gratuit, pe una dintre linii. Asteptam propunerea Eltransului in acest sens", a conchis primarul.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atelier de lucru „Starea de bine în școală” cu profesori din Albești și Ștefănești (foto)

astăzi, 14:29

În săptămâna 30 octombrie – 3 noiembrie 2023, 10 cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr. 1 Albești au participat la cursul Erasmus+ acreditat cu numărul 2020-1-RO01-KA120-S...

15 mărturisitori și cuvioși vor fi trecuți în rândurile sfinților de către Biserica Ortodoxă Română, pe listă se află și trei botoșăneni!

astăzi, 13:38
65

Cincisprezece cuvioși și mărturisitori români sunt propuși spre canonizare, iar proclamarea canonizării lor va avea loc anul următor când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de l...

Elevii și profesorii din Ștefănești s-au întâlnit cu pompierii botoșăneni (foto)

astăzi, 12:09
39

Despre siguranță au vorbit pompierii botoșăneni, astăzi, cu elevii și cadrele didactice ale Grupului Școlar „Ștefan Luchian" Ștefănești. Le-au explicat ce se poate &icir...