Norocul vine de unde nu te-astepti!

Norocul vine de unde nu te-astepti!

   www.telembt.ro

Canalul colector de la statia de epurare din Rachiti s-a surpat si nu mai poate prelua toate deversarile de fecale. Firmele de vindanjare din oras nu mai au unde sa descarce dejectiile si umbla cu masinile pline prin oras.

Serviciile au fost sistate pana la repunerea in functiune la capacitate maxima a statiei de epurare, adica pana la sfarsitul lunii mai.

In urma lucrarilor efectuate de societatea spaniola Dytras, la statia de epurare din Rachiti s-a surpat canalul colector de preluare si epurare a apelor uzate.

Asta a condus la imposibilitatea acestuia de a mai functiona la intreaga sa capacitate. Motiv pentru care societatea Apa Grup a sistat serviciile de preluare a dejectiilor de la botosanenii care nu sint racordati la sistemul de canalizare.

Desi agentii economici in cauza nu isi mai pot desfasura activitatea intrucit nu mai au unde sa deverseze materiele fecale, reprezentantii Apa Grup sustin ca perioada de sistare a serviciului este una scurta pentru a provoca probleme majore.

Reprezentantii Apa Grup sustin ca persoanele fizice si juridice bransate la canalizarea orasului nu au de suferit si ca in aceasta perioada se are in vedere primordial protejarea mediului.

Potrivit reprezentantilor Agentiei pentru Protectia Mediului, in cazul deversarii apelor uzate ar trebui sa se respecte anumite reguli, pentru a nu provoca o poluare. Pana acum nu au aparut sesizari cu privire la astfel de probleme.

Lucrarile de la statia de epurare fac parte dintr-un program european. Firma care executa investitia se afla in urma cu aproximativ un an fata de graficul initial, iar Consiliul Judetean ar putea rezilia contractul.

Sursa: TeleM

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni alături de oamenii afectați de inundațiile din județul Galați, mărturisirea unui cetățean. „N-am salvat nimic, pe toate le-a prins” (foto, video)

astăzi, 15:31

Pompierii botoșăneni și-au început, vineri dimineață, misiunea în sprijinul oamenilor din județul Galați, afectați de inundații. Aceștia intervin, încă de la primele ore, ...

Bebeluș român născut într-o ambulanță în Italia, mort după numai câteva zile de viață

astăzi, 14:29

Micuțul, relatează Corriere della Sera, s-a născut la numai 34 de săptămâni și a venit pe lume sâmbăta trecută, în timp ce mama sa, o femeie de naționalitate română, ...