A fost adoptata legea privind cumulul pensiei cu salariul

Pensionarii trebuie sa aleaga intr-un termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a proiectului de lege daca vor sa ramana cu pensie sau cu salariu.

Senatorii au dat aviz favorabil, marti, proiectului de lege al Guvernului privind cumulul pensiilor cu salariul de la stat, prevazand si amenzi cuprinse intre 2.500 si 5.000 de lei pentru angajatorii care nu se conformeaza prevederilor.

Aceasta sanctiune nu va fi aplicata o singura data, ci de oricate ori se depisteaza vreun angajat in situatia interzisa de lege, arata Agerpres, potrivit Jurnalul National.

Alte doua amendamente au fost acceptate la propunerea senatorului UDMR Cseke Attila, iar ele prevad eliminarea datei de 1 iunie 2009 la care ar fi urmat sa intre in vigoare legea si corectarea datei de la care se efectueaza suspendarea platii acelei parti din pensie care depaseste salariul mediu pe economie.

Guvernul a decis la inceputul lunii aprilie sa permita cumulul pensiei cu salariul platit de stat doar in cazul persoanelor care au o pensie in limita maxima de aproximativ 1.700 lei.

In acelasi timp, Executivul a stabilit sa interzica acest cumul in cazul persoanelor cu o pensie peste plafon, au declarat pentru Mediafax, surse oficiale.

Pensionarii trebuie sa aleaga intr-un termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a proiectului de lege daca vor sa ramana cu pensie sau cu salariu. Plafonul de circa 1.700 lei in functie de care este permis cumulul pensiei cu salariul este echivalent cu valoarea salariului mediu pe economie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni alături de oamenii afectați de inundațiile din județul Galați, mărturisirea unui cetățean. „N-am salvat nimic, pe toate le-a prins” (foto, video)

astăzi, 15:31

Pompierii botoșăneni și-au început, vineri dimineață, misiunea în sprijinul oamenilor din județul Galați, afectați de inundații. Aceștia intervin, încă de la primele ore, ...