Coplata in spitale: 5 lei vizita la medicul de familie, 100 lei pentru 7 zile de spitalizare!

Primele sume date publicitatii de catre oficiali ai Ministerului Sanatatii referitoare la sistemul de coplata ce va fi introdus arata ca pacientii s-ar putea sa plateasca 5 lei vizita la medicul de familie, 10 lei cea la medicul specialist si 100 de lei pentru sapte zile de spitalizare.

Coplata se aplica efectiv din luna septembrie si chiar daca la nivelul asistentei spitalicesti nu s-a stabilit daca pacientul va trebui sa achite coplata pe zi de spitalizare sau pe un termen mediu, "pe sapte zile de spitalizare ar putea fi o coplata de 100 de lei", a spus Cristian Celea, director general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), citat de Cotidianul.

De asemenea, Liviu Manaila, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a declarat ca introducerea coplatii nu are drept scop aducerea de venituri suplimentare in sistemul sanitar, ci este mai mult o modalitate de control, astfel incat sa nu se mai poata face decontari fictive de servicii medicale.

Alte obiective urmarite prin introducerea noii reglementari sunt descurajarea unor persoane de a abuza de servicii medicale si renuntarea la platile informale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni alături de oamenii afectați de inundațiile din județul Galați, mărturisirea unui cetățean. „N-am salvat nimic, pe toate le-a prins” (foto, video)

astăzi, 15:31

Pompierii botoșăneni și-au început, vineri dimineață, misiunea în sprijinul oamenilor din județul Galați, afectați de inundații. Aceștia intervin, încă de la primele ore, ...