Noi tot cu drumuri de pământ. Marea Britanie construiește primul aeroport din lume pentru mașini zburătoare

Noi tot cu drumuri de pământ. Marea Britanie construiește primul aeroport din lume pentru mașini zburătoare

Marea Britanie construiește primul aeroport urban din lume special pentru mașini zburătoare și drone.Air-One” este realizat de Consiliul Municipal Coventry, Urban-Air Port - o companie aerospațială din Londra și Divizia de mobilitate a aerului urban Hyundai Motor Group.

The Times.co.uk a anunțat că noul aeroport temporar va fi construit în Coventry și va funcționa, deocamdată, timp de o lună, la finele anului 2021, pentru a permite aeronavelor electrice mici care transportă pasageri și dronelor să opereze într-o zonă urbană.

În prezent, în Marea Britanie nu există mașini zburătoare sau drone care transportă pasageri, dar noul aeroport atrage interesul companiilor de logistică. Utilizarea dronelor aeriene pentru livrarea coletelor a fost respinsă aproape de câte ori s-a discutat, din cauza provocărilor operațiunii lor în zonele dens populate. Tehnologia s-ar putea dovedi însă utilă ca modalitate de transport a mărfurilor între nodurile de transport, iar drone mari de marfă ar putea fi folosite în curând în această zonă.

Aeroportul este construit ca o dovadă a conceptului de hub cu emisii zero pentru viitoarele moduri de călătorie. Mașinile zburătoare sunt văzute ca mai silențioase, mai ușoare și mai ecologice decât elicopterele, așa că administrația locală din Coventry și-a propus încurajarea noilor mijloace de transport ecologice.

Aeroportul cu emisii zero se va deschide ca parte a evenimentelor care marchează anul Coventry ca oraș al culturii din Marea Britanie, iar autoritățile speră ca, odată lansat, să devină complet operațional și permanent în viitor.

 

Spune-ne opinia ta