Nereguli la decontarea navetei elevilor, la Botoşani! Bani daţi agenţilor economici, fără documente justificative!

Verificările făcute de inspectorii Curţii de Conturi, în anul 2013, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, au scos la iveală faptul că o parte din banii care au fost daţi agenţilor economici, pentru naveta elevilor, s-au plătit în mod necuvenit.

“S-au plătit, în mod necuvenit sume agenţilor economici care prestau serviciul de transport gratuit al elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu, la ISJ Botoşani suma fiind de 944.000 de lei", se arată în raportul Curţii de Conturi.

Inspectorii Curtii de Conturi noteaza in raport ca nu s-a preluat in unitatile scolare si raportat in contul de executie situatia angajamentelor de plata catre agentii economici prestatori de servicii de transport elevi, in suma totala de 3.222 mii lei, care au depasit prevederile bugetare definitive.

La Inspectoratul Şcolar Judetean Botosani, la nivelul scolilor din judet "a fost decontata suma de 944 mii lei si a fost inregistrata suma de 1.463 mii lei drept cheltuieli transport elevi (930 mii lei - catre agenti economici prestatori ai acestui serviciu si 533 mii lei - catre elevi), fara ca la baza platilor sau a inregistrarii obligatiei sa existe documente justificative legal intocmite, respectiv abonamente individuale pentru fiecare elev beneficiar al dreptului de decontare", se mai arata in raport.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima un punct de vedere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean s-a îmbătat și a încercat să-și taie venele în piața din Fălticeni!

astăzi, 08:00

Printr-un apel la 112, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat și-a tăiat venele de la antebrațe în piața centrală din municipiul Fălticeni. La fața locului ...

Plăcintele de la Botoșani i-au cucerit pe bucureșteni la festivalul de produse tradiționale! (Foto)

astăzi, 07:45

Este vremea mustului servit cu plăcinte și pastramă. Iar târgurile unde oaspeții regăsesc aromele toamnei atrag tot mai mulți producători. Grătarele și cuptoarele s-au încins ...

30 septembrie pe Știri Botoșani. Gura deputatului adevăr grăiește, angajații Gărzii Financiare în preaviz și sute de credincioși l-au condus pe ultimul drum pe preotul Ionuț!

astăzi, 07:30

30 septembrie 2008 Scandal in Consiliul Judetean: Contac il acuza pe Tabuleac, pedelistii solicita demisia conducerii DJDP Consilierul judetean Cristian Achitei a cerut marti demisia conducerii ...