Nenorocire în miez de noapte, casă distrusă de un incendiu devastator! (Foto)

Când a izbucnit focul, proprietarii nu erau acasă. Pompierii au luptat cinci ore pentru a evita extinderea flăcărilor la clădirile din apropiere.

Nenorocire în miez de noapte, casă distrusă de un incendiu devastator! (Foto)

O casă a ars, noaptea trecută, în localitatea Poiana, comuna Cristinești. Când s-a produs evenimentul, proprietarii nu erau acasă.

Incendiul a fost observat de vecini, care au cerut ajutor.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu două autospeciale de stingere, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cristinești.

Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat și exista pericolul de propagare a flăcărilor la o altă casă din gospodărie. Intervenția a durat mai bine de cinci ore, din interior fiind scoase și două butelii.

Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

-nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

-nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;

-nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;

-nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;

-verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;

-nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
203

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
283

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
222

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...