Fermierul botoșănean, acuzații grave: Polițiștii au confiscat două tractoare și au tăiat un permis cu foarfeca!

Două tractoare au fost confiscate, iar permisul unui fermier a fost tăiat cu foarfeca de către polițiști, acuză Dănuț Andruș, fermierul din Botoșani care protestează de mai multe zile lângă București.

Fermierul botoșănean, acuzații grave: Polițiștii au confiscat două tractoare și au tăiat un permis cu foarfeca!

   Foto: Agrointel.ro

Fermierul botoșănean Dănuț Andruș a anunțat că, în cursul acțiunilor de protest, polițiștii au confiscat două tractoare și au oprit și tăiat un permis de conducere, acuzațiile fiind lansate în timpul unei emisiuni la Realitatea Plus. Acțiunea ar fi avut loc pe raza localității Chiajna, județul Ilfov, potrivit lui Dănuț Andruș.

Protestele au continuat luni, 15 ianuarie, pentru a șasea zi consecutiv, după ce negocierile din weekend dintre fermieri, transportatori și reprezentanții Guvernului au eșuat. Mai multe autocamioane și tractoare se află la intrarea în București, dar protestele continuă și la nivel național, iar premierul Ciolacu le-a cerut miniștrilor „urgentarea elaborării actelor normative care să rezolve problemele semnalate de fermieri și transportatori”.

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a declarat pentru la B1 TV că protestatarii nu vor să ajungă în București, dar a adăugat că printre ei s-au infiltrat instigatori care încearcă să-i convingă să forțeze barajele.

Proteste în 27 de județe

Șeful Jandarmeriei Române, Alin Măstan, a anunțat că au fost trimiși jandarmi în peste 27 de judeţe, la proteste.

„Am avut efective angrenate în peste 27 de judeţe, acolo unde protestatarii au decis, au ales să-şi manifeste nemulţumirile în spaţiul public. De asemenea, şi în Bucureşti, ocazie cu care au intervenit cu efectivele Jandarmeriei, conform competenţelor legale, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică”, a precizat oficialul Jandarmeriei Române.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Trilogie autumnală”, expoziție de pictură și grafică pe simezele Colecției de Artă Botoșani!

Thursday, 17 October 2024

Lucrările etalate pe simeze au ca tematică principală peisajul, respectiv ilustrarea toamnei, în maniera în care anotimpul a fost perceput și redat cromatic, în tehnica preferat...

Se schimbă legea pentru șoferii în vârstă: Ce intenționează Uniunea Europeană!

Thursday, 17 October 2024

Un nou proiect de lege îi vizează pe șoferii cu vârsta de peste 70 de ani. Se discută dacă aceștia mai au abilitățile necesare pentru a conduce. Noul regulament aflat în dezba...

Ajutați câinii din Adăpostul Public Botoșani să câștige un tir cu mâncare!

Thursday, 17 October 2024

Momentan aproximativ 650 de patrupede se află la padocul municipiului, iar donațiile sunt singura lor sursă de hrană. Pentru a câștiga, avem nevoie încă o dată de sprijinul comunit...