Motivul pentru care primarul a retras proiectul privind majorarea salariilor la Zona Metropolitană!

Motivul pentru care primarul a retras proiectul privind majorarea salariilor la Zona Metropolitană!
Încercarea directorului Zonei Metropolitane, Florin Egner, de majorare a salariilor angajaților, a fost sortită eșecului. Primarul Ovidiu Portariuc, care este și președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană, a fost cel care a retras proiectul de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului de Administrație.

Portariuc consideră că mai întâi trebuie să apară rezultatele activității celor de la Zona Metropolitană, iar ulterior să se pună în discuție și o majorare a salariilor acestora.

“Consider că mai întâi trebuie să înceapă să depună proiectele la care au lucrat în această perioadă, și-au finalizat strategia și după ce vor depune primele proiecte și vor atrage primele fonduri, vor avea cred că și posibilitatea să discute de majorări salariale. În principiu și-au făcut treaba, nu puteau decât să lucreze la strategie în perioada asta, altceva nu aveau ce să facă", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Directorul Zonei Metropolitane a solicitat ca și salariile angajatilor să fie majorate așa cum s-a întâmplată cu salariile personalului din aparatul de specialitate al primarului Municipiului Botoșani, dar și de la celelalte unități administrativ-teritoriale care fac parte din Zona Metropolitană, la finele anului 2015. Salariații din administrația publică locală au beneficiat de o creștere salarială cu 22%, acordată în tranșe, în septembrie și decembrie. 

 

Spune-ne opinia ta