Morţii nu mai încap în cimitirul din Săveni!

Morţii nu mai încap în cimitirul din Săveni!
Lipsa locurilor de veci este o problemă cu care se confruntă tot mai multe localităţi, în special cele urbane.

Victor Opaschi, secretar de stat pentru Culte, a fost prezent, joi, la Botoşani, şi s-a întâlnit cu reprezentaţii cultelor, dar şi cu autorităţile locale şi judeţene.

În cadrul acestei întâlniri, una dintre problemele ridicate de preotul Constantin Macuc, protopop al Protoieriei Săveni, a fost cea a lipsei resurselor financiare pentru achiziţionarea unei suprafeţe de teren în vederea amenajării de cimitire.

El a spus că în oraşul Săveni locurile de veci din cimitir sunt ocupate aproape în totalitate, iar peste un an de zile, dacă nu se găseşte o soluţie, nu vor mai avea unde să fie îngropaţi morţii.

Protopopul Constantin Macuc a precizat că de cinci ani se încearcă împreună cu reprezentaţii Primăriei Săveni găsirea unei soluţii pentru achiziţionarea unui teren, dar fără rezultat până acum.

"În ce măsură instituţia pe care o conduceţi ne-ar putea ajuta pentru înfiinţarea unui cimitir public sau parohial într-o localitate unde cimitirul este ocupat aproape în totalitate şi bisericile nu îşi pot permite să cumpere o suprafaţă de pământ suficientă pentru a asigura cimitirul acelei localităţi?", a intrebat protopopul Constantin Macuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
4

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
67

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
27

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...