Mai puţine panseluţe în acest an, în municipiul Botoşani

Mai puţine panseluţe în acest an, în municipiul Botoşani
Municipalitatea a alocat pentru acest an o sumă de 1,1 milioane de lei pentru activitatea de întreţinere spaţii verzi, achiziţie de mobilier stradal şi gărduţ ce urmează a fi pus în cartiere.

Suma este mai mare faţă de anul trecut, când s-au alocat 700.000 de lei, dar viceprimarul Cosmin Andrei spune că în acest an se va pune accent pe amenajarea cu gazon, plantări de arbori şi arbuşti, şi că vor fi plantate mai puţine flori.

În prima jumătate a anului de acest serviciu de întreţinere a spaţiilor verzi se vor ocupa angajaţii de la Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement, urmând ca, ulterior, serviciul să fie scos la licitaţie.

Cosmin Andrei a precizat că în prezent se lucrează şi la un caiet de sarcini în vederea delegării de gestiune a acestei activităţi.

“Punem accentul pe amenajarea spaţiilor verzi cu arbori, cu gazon, cu arbuşti. Analiza este făcută pentru o perioadă de timp mai mare astfel încât oraşul să arate bine. Între timp lucrăm la un caiet de sarcini pentru o delegare de gestiune pentru tot ceea ce înseamnă întreţinere spaţii verzi pe raza municipiului Botoşani. Pentru că această procedură implică o durată mai mare de timp, mergem în paralel şi cu serviciile pe care le scoatem la licitaţie. Vor fi plantate flori în mai puţine zone dar nu va rămâne terenul neamenajat. Vom intra cu gazon care să fie întreţinut şi să arate foarte bine", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

De asemenea, vor fi achiziţionaţi 10.000 de metri liniari de gărduţ, care va fi dat, în baza cererilor făcute de asociaţiile de proprietari, pentru a fi montat în interiorul cartierelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
212

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
157

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
43

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...