Monica Adăscăliței, după plecarea de la conducerea DSP: „Pot spune cu fruntea sus că am lucrat alături de profesioniști și am învățat de la fiecare în parte câte ceva”

Monica Adăscăliței, după plecarea de la conducerea DSP: „Pot spune cu fruntea sus că am lucrat alături de profesioniști și am învățat de la fiecare în parte câte ceva”

De pe data de 6 iunie, medicul Monica Adăscăliței nu mai ocupă funcția de manager al Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani, fiind înlocuită cu Teodor Ferariu, cel care a fost director adjunct al instituției în această perioadă pandemică.

Monica Adăscăliței a fost numită la conducerea DSP la începutul pandemiei de Covid-19, când a fost instituită starea de urgență. Mandatul acesteia nu a putut fi prelungit, deoarece medicul botoșănean nu este funcționar public și nu îndeplinește condițiile legale pentru a ocupa această funcție, așa cum era ea prevăzută înainte de starea de urgență.

Teodor Ferariu s-a aflat la conducerea autorității sanitare până în aprilie 2020.

Monica Adăscăliței a revenit, în aceste condiții, la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, pentru a lucra ca medic la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU).

În urma acestei schimbări, cadrul medical a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj, prin care mulțumește colegilor din cadrul instituției.

„Vă mulțumesc dragi colegi din DSP Botoșani! Pot părea niște cuvinte banale, însă le spun din inimă după una dintre cele mai intense și dificile experiențe din viața mea. Au fost peste 2 ani pe care i-am petrecut la conducerea DSP Botoșani într-o perioadă în care județul, țara și întreaga planetă au dus o luptă extrem de dificilă cu un inamic invizibil, dar și cu noi înșine, cu fricile noastre, cu lipsa de încredere, cu contestatarii care există în orice domeniu, așa cum este și firesc”, scrie Monica Adăscăliței.

Medicul mai scrie și că, în această perioadă, „nu m-am considerat nici un moment a fi un șef, ci m-am considerat colega dumneavoastră și sper că la fel m-ați văzut și dumneavoastră. Îmi place să cred că cei doi ani de pandemie când DSP ul a fost greu încercat, a clădit caractere și v-a făcut pe toți mai puternici din toate punctele de vedere. Sunt recunoscătoare că am lucrat alături de profesioniști, de la primul până la ultimul angajat DSP. Le mulțumesc tuturor colegilor alături de care am lucrat în această perioadă. Sper că această experiență v-a adus tuturor un plus, așa cum eu pot spune cu fruntea sus că am lucrat alături de profesioniști și am avut de învățat de la fiecare în parte câte ceva. Mă înclin în fața dumneavoastră.”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Tânăr depistat sub influența alcoolului și fără permis, după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod

astăzi, 11:03
32

În cursul zilei de joi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că în comuna Șendriceni, s-a produs un accident de circulație.E...

Drapel de 104 metri purtat pe străzile din Todireni de elevi și profesori (video)

astăzi, 09:27
51

Elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic din Todireni au marcat Ziua Națională a României, alături de primarul comunei, într-un stil inedit. Pe ulițele satului, elevii și profeso...

A debutat a treia ediție a Campaniei „Cutiuța fermecată”, care vine în sprijinul copiilor ce provin din medii defavorizate (fotogalerie)

Joi, 1 Decembrie 2022
236

Cea de a treia ediție a Campaniei „Cutiuța fermecată” a debutat, astăzi, 1 decembrie, la nivelul județului Botoșani, și vine în sprijinul copiilor care provin din medii defavo...