„Moașa de ocazie” care a asistat la nașterea unei fetiței din Crasnaleuca este profesoară. „Numai în filme vezi așa ceva”

O fetiță de aproximativ 2,8 kg din Crasnaleuca se va putea lăuda că a venit pe lume asistată de medici prin intermediul unui ecran de telefon. Practic, cadrele medicale au fost mâinile unei profesoare, devenită moașă de nevoie, care a tremurat de emoție pe tot parcursul nașterii.

Mama, o femeie de 41 de ani, din Crasnaleuca, aflată la a patra naștere, a cerut ajutor prin apel 112. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, ambulanța SAJ nu a putut să ajungă la caz.

Prin intermediul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Coțușca s-a luat legătura cu două femei, care au mai asistat la nașteri. Una dintre ele a urmat toate indicațiile date de către personalul medical din dispecerat și a ajutat-o pe mamă să nască. Mama și nou-născutul sunt în stare bună. Asistentul medical din comuna alăturată care s-a oferit să o monitorizeze mama și copilul, până la sosirea unui echipaj SAJ, nu a reușit să ajungă la caz, deoarece a rămas înzăpezită.

Mihaela-Gabriela Iepuraș este moașa „de ocazie” care a avut binecuvântarea divină de a asista la nașterea bebelușului. Este profesoară și o femeie foarte respectată de comunitate, scrie Mesagerul de Nord.

„Mămica a sunat la 112 și Serviciul de Urgență s-a mobilizat și m-a sunat de la Coțușca să intervin că nu se poate ajunge. Când am ajuns, ele vorbeau cu medicul de la SMURD care a închis și m-a sunat pe mine pe cameră. Mi-a spus cu lux de amănunte ce am de făcut. Nu vă imaginați ce emoții am avut. Nu am mai făcut așa ceva. Am făcut de toate alea, dar asta nu am făcut. Dumnezeu a fost alături de mine și mi-a dat cuget bun să ajung cu bine la final, cu eliberare de placentă și copil sănătos. Am adus foarte multe hăinuțe, pampers. Copilul se prezintă foarte bine. Naștere asistată prin telefon, numai în filme vezi așa ceva” a povestit Mihaela, profesoară în învățământul primar.

Ea este decisă să boteze copilașul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben de inundații în Botoșani, de duminică dimineață până luni seară!

astăzi, 14:02

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au emis un cod galben de duminică, de la ora 06:00, până luni, ...

Ziua și amenzile: Cheflii din Centrul Vechi ”deranjați” de polițiștii locali!

astăzi, 13:28

În ciuda controalelor dese, a monitorizărilor permanente prin intermediul camerelor de supraveghere instalate în zonă, abaterile sunt la ordinea zilei. În cursul zilei de joi, 2...

Leon Dănăilă despre ultimele clipe ale soției sale, Alexandrina: ”Nu am încetat să-i duc flori nici când se afla în stare de inconștiență pe patul de spital!” (Foto, Video)

astăzi, 11:43

Puțini știu că medicul Leon Dănăilă a fost un soț împlinit, un bărbat care și-a iubit și încă își iubește soția, chiar și după moarte. Cei doi s-au cunoscut la Com...