Mama și fetița născută acasă, la Crasnaleuca, au fost transportate la Spitalul Orășenesc din Săveni (video)

Mama și fetița născută acasă, la Crasnaleuca, după ce a fost asistată prin apel video call de cadrele medicale din dispeceratul integrat ISU – SAJ, au ajuns, în siguranță, la Spitalul Orășenesc din Săveni, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) din Botoșani.

Cele două au fost preluate de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Coțușca, cu un utilaj, fiind ajutați și de un echipaj al SDN.

Acestea vor rămâne sub supravegherea cadrelor medicale până la reluarea circulației, când vor fi transferate la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Conform sursei citate, ambulanța a fost solicitată seara trecută prin apel 112, însă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, aceasta nu a putut ajunge. Astfel, mama a fost asistată de o profesoară și de cadrele medicale prin video call.

Judeţul Botoşani încă se află sub cod portocaliu de viscol și ninsori abundente. Din acest motiv, este închisă circulaţia pentru toate categoriile de autovehicule, de miercuri, începând cu ora 21:30, ca măsură de siguranţă pentru protejarea vieţii cetăţenilor, ca să nu rămână blocaţi pe drum în propriile autovehicule.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ajutor pentru bolnavii din Botoșani aflați în fază terminală, despre ce este vorba! (video)

astăzi, 12:59

Bolnavii aflați în fază terminală și care nu pot fi îngrijiți acasă pot beneficia de îngrijri medicale în regim de spitalizare continuă la o clinică privată de paliati...

Pacienții care nu vor mai sta pe o listă de așteptare, anunțul șefei CAS Botoșani! „Au fost foarte multe controverse” (video)

astăzi, 12:13

Alina Mustiață, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) din Botoșani, anunță faptul că a fost pus în aplicare din acest an Planul Național de Cancer. În cadrul acestui pl...

Botoșaniul are o nouă stație de monitorizare a calității aerului! (video)

astăzi, 11:00

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural aferentă lunii septembrie, Daniela Mihalache din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Botoșani a anunțat faptul că municipiul Botoșa...