Ministrul Muncii:Toate certificatele de încadrare în handicap vor fi verificate

Ministrul Muncii:Toate certificatele de încadrare în handicap vor fi verificate

 Claudia Boghicevici  Mediafax

Ministrul Muncii a anunţat joi că a dispus verificarea tuturor certificatelor de încadrare în handicap. Claudia Boghicevici a precizat că, după finalizarea verificărilor din Sibiu, unde 86,66 la sută dintre persoanele evaluate au obţinut ilegal certificate de încadrare în grad de handicap, Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap va intensifica şi va extinde la nivel naţional acţiunile de control a criteriilor de acordare a certificatelor de încadrare în grad de handicap.

"Din acest moment, Comisia Superioară este pregătită să lucreze în regim de urgenţă. Vom trece la un plan de control în întreaga ţară pentru a depista toate persoanele cu certificat de handicap fals", a spus Claudia Boghicevici.

Ministrul Muncii a precizat că prin modificarea OUG 84/2010 se doreşte şi suplimentarea numărului de membri din Comisia Superioară cu personal din MMFPS, urmând să fie create două departamente care să se ocupe de soluţionarea contestaţiilor şi de control.

Demnitarul a mai spus că pentru cele două departamente va fi suplimentat personalul cu patru posturi de medici, iar atribuţiile de control ale Comisiei au fost sporite faţă de structurile judeţene.

"Una dintre concluziile la care am ajuns este că trebuie să sporim puterea organismelor de control în sistemul de asistenţă socială. Asistenţa socială în România a fost prea multă vreme o fabrică de scutiri pentru nemuncă. Am ajuns să avem comune întregi de nevăzători cu permis auto, de beneficiari de venit minim garantat care au vile şi maşini de lux. Ca ministru, refuz să mai aruncăm cu milioane de euro pe fereastră pentru false persoane cu handicap", a mai spus Boghicevici.

Ministrul a anunţat că planul naţional de control va începe în Iaşi, Argeş, Bistriţa-Năsăud şi Vrancea, precizând că din aceste judeţe a primit cele mai multe sesizări şi solicitări pentru a fi făcute verificări.

"La cabinetul meu am primit numeroase scrisori de la cetăţeni, prin care ne semnalează fraude în sistem şi ne solicită să mergem în control", a mai spus ministrul Boghicevici, citat de gandul.info.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
87

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
117

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
182

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...