Ministerul Sănătăţii opreşte vaccinarea antigripală: 350.000 de doze, retrase

Ministerul Sănătăţii opreşte vaccinarea antigripală: 350.000 de doze, retrase
Ministerul Sănătăţii a luat decizia de a opri procesul de vaccinare antigripală. Decizia a fost luată pe fondul scăderii numărului infecţiilor respiratorii. 350.000 de doze au fost retrase. Procesul de vaccinare este oprit între şapte şi zece zile. Direcţiile de Sănătate Publică, oprite să mai livreze vaccin. Vaccinul va fi păstrat în depozite.

Vaccinarea antigripală a fost oprită pentru şapte-zece zile, din cauza unor suspiciuni privind calitatea vaccinului românesc, Ministerul Sănătăţii cerând Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Cantacuzino o informare privind acest produs.

Potrivit MEDIAFAX, Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a cerut, luni, de urgenţă o informare scrisă Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Naţional de CercetareDezvoltare Cantacuzino cu privire la "conformitatea din punct de vedere al imunogenităţii vaccinului gripal sezonier".

"În acest context şi având în vedere evoluţia favorabilă a virozelor respiratorii şi gripei din ultimele săptămâni în România s-a convenit sistarea vaccinării antigripale sezoniere pe o perioadă de 7-10 zile, până la finalizarea tuturor analizelor", a informat Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX.

Ministerul Sănătăţii a precizat că, până în prezent, nu au fost semnalate cazuri care să prezinte probleme de sănătate în urma vaccinării.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
178

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
142

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1138

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...