Militarii din Botoșani, în focul instrucțiilor alături de moldoveni și americani - Foto

Au fost executate activități de antrenament în teren și trageri reale cu armamentul de artilerie, pe timp de zi și de noapte.

Militarii din Botoșani, în focul instrucțiilor alături de moldoveni și americani - Foto

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani execută activități de instruire pentru evaluarea forțelor participante în cadrul exercițiului „Zimbrul 23” la sediul Centrului Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române (CSIL) din Smârdan, judeţul Galaţi.

La activitate a participat din partea Statului Major al Forțelor Terestre, colonelul Marius Moneanu, care a verificat modul de pregătire al exercițiului.
De asemenea, militarii din Botoșani, alături de cei moldoveni și americani, s-au instruit umăr la umăr la exercițiul de instruire în comun „Scutul de foc/Rapid Trident 23” pentru perfecționarea abilităților de acțiune în cadru multinațional.

Perioada de desfășurare a exercițiului a fost 17-22 septembrie 2023, în Republica Moldova, la activități participând militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoșani, din Brigada 15 Mecanizata "Podu Înalt".

În cadrul exercițiului au fost executate activități de antrenament în teren și trageri reale cu armamentul de artilerie, pe timp de zi și de noapte.

Exercițiul de instruire în comun pentru structurile de artilerie „Scutul de foc”, se desfășoară anual, începând cu anul 2015, în baza acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar, semnat la 20 Aprilie 2012.
Foto: Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt" - www.bg15mc.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneni condamnați la 10 și 12 ani închisoare pentru uciderea unui bărbat. Motivul pentru care instanța a micșorat daunele morale!

astăzi, 07:38
58

Curtea de Apel Suceava a redus cuantumul pedepsei aplicate inculpatului Ioan Ș. la 10 ani de închisoare (în loc de 12 ani de închisoare), pentru săvârșirea infracțiunii de ...

Andrei Patache și-a certat jucătorii, după Poli Iași - FC Botoșani: ”I-am respectat prea mult!”

astăzi, 07:15
73

La această partidă, oaspeții nu l-au putut avea pe bancă pe antrenorul Bogdan Andone (49 de ani), care a fost suspendat de Comisia de Disciplină a FRF (Federația Română de Fotbal) pentru ...

Calendar ortodox: Astăzi le cinstim pe Sfânta Mironosiţă şi întocmai cu Apostolii Maria Magdalena; Sfânta Cuvioasă Muceniţă Marcela

astăzi, 07:00
45

Sfânta Maria Magdalena a fost uceniţă şi mironosiţă a Mântuitorului Iisus Hristos, cea dintâi şi cea mai mare dintre toate uceniţele şi purtătoarele de mir. Era din Galileea...