Militarii din Botoșani, în focul instrucțiilor alături de moldoveni și americani - Foto

Au fost executate activități de antrenament în teren și trageri reale cu armamentul de artilerie, pe timp de zi și de noapte.

Militarii din Botoșani, în focul instrucțiilor alături de moldoveni și americani - Foto

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani execută activități de instruire pentru evaluarea forțelor participante în cadrul exercițiului „Zimbrul 23” la sediul Centrului Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române (CSIL) din Smârdan, judeţul Galaţi.

La activitate a participat din partea Statului Major al Forțelor Terestre, colonelul Marius Moneanu, care a verificat modul de pregătire al exercițiului.
De asemenea, militarii din Botoșani, alături de cei moldoveni și americani, s-au instruit umăr la umăr la exercițiul de instruire în comun „Scutul de foc/Rapid Trident 23” pentru perfecționarea abilităților de acțiune în cadru multinațional.

Perioada de desfășurare a exercițiului a fost 17-22 septembrie 2023, în Republica Moldova, la activități participând militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoșani, din Brigada 15 Mecanizata "Podu Înalt".

În cadrul exercițiului au fost executate activități de antrenament în teren și trageri reale cu armamentul de artilerie, pe timp de zi și de noapte.

Exercițiul de instruire în comun pentru structurile de artilerie „Scutul de foc”, se desfășoară anual, începând cu anul 2015, în baza acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar, semnat la 20 Aprilie 2012.
Foto: Brigada 15 Mecanizată "Podu Înalt" - www.bg15mc.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a dat de bucluc după ce i-a mințit pe polițiști!

astăzi, 19:24
238

Echipajele de poliție din Marginea și Gălănești, județul Suceava, au identificat și oprit regulamentar pentru control autoutilitara care se deplasa pe DN17A de pe raza comunei Marginea.Cond...

Intervenție de urgență a pompierilor într-un apartament: Au murit 6 pisici și 3 câini, salvatorii au salvat o pisică și șase porumbei!

astăzi, 17:45
338

O intervenție de urgență a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Suceava s-a desfășurat, duminică în municipiul Suceava.Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava...

A plecat la cele veșnice o artistă din Botoșani. ”Ai creat frumusețe toată viața!”

astăzi, 16:16
2356

S-a stins din viață Veronica Mocanu. În urmă cu doar cinci zile își aniversaze ziua de naștere, la împlinirea celor 78 de ani. Tristul anunț a fost făcut de fiul artistei, car...