MICLEA: "As da dreptul scolilor sa-si selecteze personalul didactic"

MICLEA: "As da dreptul scolilor sa-si selecteze personalul didactic"

 MIRCEA MICLEA  www.gandul.ro

Mircea Miclea, presedintele Comisiei Prezidentiale pentru Educatie, sustine ca la momentul de fata profesorii sunt foarte slab pregatiti si ca li se permite sa intre in invatamant si unor persoane care au demonstrat pe parcursul interactiunii lor cu scoala ca nu sunt interesate de educatie.

"Modul de pregatire a profesorilor este extrem de deficitar. Nu putem sa lasam sa ajunga profesor un student care nu este integralist! In momentul de fata, de exemplu, chiar daca ai 2-3-4 examene picate, te poti inscrie la formare ca sa devii profesor, faci psihologie, pedagogie, ce mai faci, si devii profesor, tu cel care ai dovedit ca nu-ti pasa de invatare ajungi sa le predai celorlalti. As da dreptul scolilor sa-si selecteze personalul didactic, sa nu mai fie concursuri la nivel judetean sau national, fiecare scoala sa-si selecteze profesorii de care are nevoie. As modifica formarea personalului didactic, nu as mai accepta sa fie profesor cineva care nu este integralist sau care nu are medie cel putin peste 7 la licenta", a declarat Miclea, la Realitatea Fm.

Consilierul prezidential a mai spus ca ar trebui analizata varianta ca bacalaureatul sa fie dat diferit de elevi in functie de specializarea liceului din care vin.

"Va trebui gandit daca nu cumva ar fi mai bine sa avem un bacalaureat diferentiat pe tipuri de licee. De ce sa dea acelasi bac cel care termina un liceu sportiv sau de muzica sau de arte plastice cu cel care termina un liceu de informatica", a mai spus Miclea.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
4

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
45

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
233

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...