Meteorologii anunţă o răcorire a vremii de marţi

Meteorologii anunţă o răcorire a vremii de marţi
Meteorologii atenţionează cu cod galben absolut toată ţara din cauza temperaturilor care vor depăşi 35 de grade mai ales în sudul şi estul Munteniei, partea continentală a Dobrogei şi sudul Moldovei, unde vârfurile termice vor fi chiar de 37-38 de grade.

Indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi din nou pragul critic de 80 de unităţi, sporind disconfortul termic. Ploile aproape că nu se arată, decât prin regiunile vestice, nord-vestice şi pe la munte, dar vor fi slabe şi fără prea mari speranţe să ne răcorească, în condiţiile în care nici vântul nu se anunţă un aliat împotriva caniculei.

Luni vremea rămâne caniculară la amiază în aproape toată ţara. Totuşi în partea a doua a zilei apar semnele unei schimbări în partea de vest: norii se adună şi până seara încep aversele însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Dar până atunci, maximele doar  pe areale restrânse nu ajung la 35 de grade, în timp ce maxime de 37-38 de grade sunt frecvente în sudul şi sudestul ţării.

Marţi, în sfârşit vom simţi o oarecare răcorire în toată ţara. Instabilitatea vremii se accentuează în nord şi centru. Local vor cădea averse şi se vor semnala descărcări electrice şi izolat vijelii în timpul ploilor. Precipitaţii pot să apară răzleţ şi în Dealurile subcarpatice. În timp ce în vest, centru şi nord scăderea temperaturii este de până la 9-10  grade, în sud-est maximele pierd doar 2-3 grade faţă de luni şi răcorirea deabia se simte. (RTV)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
213

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
99

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
111

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...