Medicii de familie botoșăneni vor o mai bună colaborare cu Casa de Asigurări de Sănătate. "Medicii sunt obosiți..."

O mai bună colaborare și informare din partea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani. Asta își doresc medicii de familie din județ, vizavi de funcționarea sistemului cardului național de sănătate, care în ultima săptămână a fost mai mult nefuncțional și i-a făcut pe medici să stea peste program, chiar și noaptea, iar pe pacienți să aglomereze Unitatea de Primire Urgențe.

Constantin Didi Moșneguțu, președintele Colegiului Medicilor Botoșani, susține că dacă cei de la Casa de Asigurări de Sănătate ar anunța de fiecare dată când sunt probleme cu sistemul nu ar mai fi atât de multă presiune pe medici. 

"Medicii sunt obosiți și vor ca sistemul să meargă. Sistemul este ok, în mare, dar trebuie făcut să funcționeze, să nu ne mai încurce. În momentul în care stai și aștepți 10-15 minute să tipăreși o rețetă online ne încurcă. Și pacienții au fost foarte nemulțumiți. Dacă nu merge sistemul într-o zi, o oră, o jumătate de oră, ar fi ok să anunțe Casa imediat că nu funcționează ca noi să trecem în offline pentru că atât timp cât oficial nu vine un mesaj că e o problemă pe sistem eu nu pot să risc singur de capul meu să trec în offline. Ar fi bine să ne anunțe. Varianta de offline este foarte riscantă pentru noi, dar o putem folosi tocmai ca pacienții să nu sufere, dar să fim anunțați pentru că atâta timp cât Casa nu ne spune oficial că nu funcționează eu nu trec offline de capul meu că asta înseamnă că eu recunosc că am o problemă pe cabinetul meu, nu că e o problemă pe server", a declarat președintele Colegiului Medicilor Botoșani. 
 
Totodată, medicii de familie sunt revoltați că în loc ca cei responsabili să recunoască problemele care sunt cu acest sistem, se aruncă vina tot în cârca medicilor de familie. 

"Inițial a fost prevăzut acest offline ca să vină în sprijinul nostru, ori acum tu transformi această modalitate într-o generalizare și o acoperire a nefuncționalității propriul tăt sistem și arăți cu degetul spre noi că medicii de familie nu știu să lucreze cu calculatoarele, că boicotează sistemul? Păi cum să îl boicotăm? Noi din 2007 lucrăm pe calculatoare cu raportări de servicii în format electronic. Eu nu înețeleg vizavi de rețetele offline faptul că prin legislație este prevăzut că aceste rețete sunt numerotate pe fiecare medic în parte, dacă noi le eliberăm ajung la farmacii, unde se fac borderouri separate cu rețetele date online și se întorc înapoi la Casa ca să fie decontate. Dacă s-ar realiza circuitul acesta și se vede că e aceeași rețetă care mi-a dat-o cu număr de înregistrare ajunge înapoi de ce trebuie să o mai ridic în oflline? Ca să am motiv, eu Casă, să mă duc la tine în control și să văd că în urmă cu un an sau doi ai uitat să ridici în sistem și să te sancționez", a spus și medicul de familie Paul Șerban. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Colegiul Medicilor: În ţară sunt activi 304 chirurgi pediatri, care este situația la Botoșani!

astăzi, 14:40

Numărul total al chirurgilor pediatri cu status activ este 304, a transmis Colegiul Medicilor, după o solicitare făcută în contextul cazului adolescentului de 16 ani care a murit la Spitalul...

Ciprian Manolache: „PSD e singurul partid care are programe pentru pregătirea forței de muncă înalt calificată pentru industriile competitive”

astăzi, 14:02

Ciprian Manolache, inspector scolar general adjunct și profesor de limba și literatura română la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" din Botoșani, candidat PSD pentru Camera Deputați...

Zi neagră pentru muzica românească: Marius Bațu și Gabriel Cotabiță s-au stins din viață! (Foto, Video)

astăzi, 13:03

Ne-a părăsit Marius Bațu! Unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică folk din România, Marius Bațu, a murit la vârsta de 65 de ani. Nicu Alifantis a transmis un mes...