Medicii botoşăneni, sărbătoriţi în cadrul "Zilelor medicale botoşănene" - FOTO

Medicii botoşăneni, sărbătoriţi în cadrul "Zilelor medicale botoşănene" - FOTO
La Botoşani se desfăşoară în aceste zile cea de-a cincea ediţie a "Zilelor medicale botoşănene", conferinţă care alătură specialişti din toate domeniile vieţii medicale, de la medicii de familie la specialişti aflaţi în prima linie a salvării de vieţi, de la Serviciul de Ambulanţă şi Unitatea de Primiri Urgenţe precum şi chirurgi, pediatri, psihiatri, internişti.

Manifestarea este organizată de Colegiul Medicilor Botoşani.

"Tema din acest an este generoasă pentru că nu am dedicat acţiunea unei anumite specialităţi, ci începând cu baza medicinei- medicii de familie, cărora li se adresează în primul rând pacienţii şi apoi medicii din ambulator, din spital. Noi am lansat invitaţia atât colegilor botoşăneni cât şi celor din ţară şi avem plăcerea să avem printre noi şi cadre universitare de la Iaşi. De asemenea, va fi alături de noi şi părintele Daniel Dascălu, directorul Seminarului Teologic care va avea un cuvânt în care va căuta să arate legătura dintre trup şi spirit. Sperăm să fie cu titlu de noutate şi noi să venim în întâmpinarea colegilor cu lucruri interesante", declară medicul Doru Culiceanu, preşedintele Colegiului Medicilor- Filiala Botoşani.

Potrivit oficialului, medicii botoşăneni se bucură de aprecierea colegilor din ţară, chiar dacă nu profesează în centre universitare.

"Este o tendinţă că centrele universitare sunt cumva mai accesate, există o altă dotare, o altă capacitate de a diagnostica, de a interveni, cumva se formează o altă experienţă. Cine face o comparaţie între un medic de provincie şi unul dintr-un centru universitar, dă dovadă de rea-voinţă, pentru că trebuie mereu să analizăm şi să comparăm mere cu mere şi pere cu pere, pentru că un medic de familie dintr-o comună îşi face bine activitatea raportat la ce poate face el. Eu să fiu medic în comuna X nu aş putea face aceeaşi medicină ca domnul profesor din Bucureşti sau invers, explică Doru Culiceanu.

În cadrul conferinţelo  s-au discutat mai multe teme medicale, printre care malpraxisul medical şi implicaţiile socio- profesionale, soluţiile terapeutice în durere şi inflamaţie, neuropatia diabetică, afecţiunile genito- urinale sau tratamentul medical în boala arterială periferică.

Sâmbătă se va conferenţia pe teme cum ar fi: tratamentul hipertensiunii arteriale, cardioprotecţia, medicina de dezastre şi "sănătatea prin mişcare". De asemenea, preotul Daniel Dascălu va susţine o prelegere pe tema "Suferinţa şi înţelegerea ei prin credinţă".



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...

Concert de pricesne la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești!

astăzi, 09:34
3

Duminică, 28 aprilie, în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și c&ac...

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
19

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...