Marti se imparte saracia in judet!

Marti se imparte saracia in judet!

Cristian Achitei

Cu o zi inainte de sedinta extraordinara a Consiliului Judetean, Directia de Finante Botosani a transmis sumele defalcate din TVA si din impozitul pe venit, sume care urmeaza a ajunge in contul primariilor din judet.

Conform celor precizate de reprezentantii Consiliului Judetean, sumele de anul acesta sunt mult mai mici fata de cele de anul trecut. Astfel, suma defalcata din TVA este 16,3 milioane lei, iar din impozitul pe venit este 6,5  milioane lei.

Sumele primite de CJ reprezinta doar 20% din totalul banilor pe care Directia de Finante il va da anul acesta primariilor, restul de 80% urmand sa fie distribuit direct de catre Ministerul de Finante.

"O sa incercam sa ne descurcam cu banii pe care ii avem anul acesta, chiar daca va fi un an greu. Acum, la CJ s-a repartizat o cota de 20%, restul va fi transmis direct catre primarii. Sper ca sumele acestea sa reuseasca sa acopere ce a fost anul trecut, avand in vedere ca anul trecut suma din impozitul de venit a fost de 9,9 milioane lei, la rectificarea negativa ramanand 8,4 milioane", a declarat Cristian Achitei, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani.
 
Reprezentantul CJ a mai precizat ca s-au purtat discutii cu PNL, urmand ca maine sa se discute si cu primarii din judet.

Sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Botosani are loc marti, la ora 14.00, si se anunta a fi una extrem de tensionata, avand in vedere numeroasele acuzatii de politizare a distribuirii sumelor catre administratiile locale.

Saptamana trecuta, Mihai Tabuleac, presedintele CJ, spunea ca va incerca sa repartizeze banii cat mai echilibrat. "Dupa lege, mie imi revine sarcina de a face propunerea de distribuire, care va fi una echilibrata", preciza Mihai Tabuleac.

VEZI SI:

LUPASCU: Trebuie sa recunoastem ca aceasta parte a bugetului e realizata prin prisma partidelor politice

PSD acuza: Banii judetului, impartiti pe criterii politice
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
128

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
485

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
193

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...