Marmureanu: Romania ar putea fi zguduita de un cutremur intre 6 si 7 pe scara Richter

Marmureanu: Romania ar putea fi zguduita de un cutremur intre 6 si 7 pe scara Richter
Romania ar putea fi zguduita de un cutremur cu o magnitudine cuprinsa intre 6 si 7 pe scara Richter. Declaratia a fost facuta de profesorul Gheorghe Marmureanu, presedintele onorific al Institutului de Fizica a Pamantului.

Profesorul Gheorghe Marmureanu a afirmat ca romanii se pot astepta in perioada urmatoare la un seism de intensitate destul de mare, scrie rtv.net.

"Anul acesta, Romania ar putea fi zguduita de un cutremur cu o magnitudine cuprinsa intre 6 si 7 pe scara Richter", a spus Marmureanu.

Mircea Radulian, directorul stiintific al Institutului pentru Fizica Pamantului, a declarat insa pentru Romania TV ca nimeni nu poate spune cu exactitate cand va veni un cutremur devastator, dar ca este bine sa fim pregatiti pentru un asemenea seism.

"Nu trebuie sa fim speriati, trebuie sa fim constienti ca vor aparea cutremure. Pentru tara noastra este o problema care trebuie luata in seama. Bucurestiul este un oras foarte vulnerabil si ar trebui sa fim pregatiti pentru un cutremur mai mare. Nimeni nu poate sa spuna cand va veni un cutremur. Cu cat este mai mare cu atat este mai greu de spus cand va fi. Este de asteptat sa vina un cutremur de magnitudinea 5 sau 7, dar nu e neaparat sa si vina, este doar statistic", a declarat Mircea Radulian.

Duminica, 4 martie, la 35 de ani de la cel mai mare seism care a lovit Romania, Vrancea s-a cutremurat din nou. Un seism cu magnitudinea de 3 pe scara Richter s-a produs dimineata, in jurul orei 2.25.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
129

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
125

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1035

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...