MARIA OLARU: "Comasarea spitalelor este un lucru foarte rau pentru noi, este dezastruos!"

MARIA OLARU: "Comasarea spitalelor este un lucru foarte rau pentru noi, este dezastruos!"

 Spitalul Judetean va prelua inca sase unitati medicale din judet  

Decizia Ministerului Sanatatii de a comasa unele spitale si de a le transforma in sectii provoaca agitatie in randul managerilor unitatilor sanitare, dar este vazuta cu ochi buni de catre autoritatile locale, care spera ca astfel sa se faca economii la buget.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Cristian Achitei, sustine ca masura luata de la nivel central face parte din procesul de reformare a sistemului sanitar si, chiar daca o data cu aceasta reorganizare in subordinea Consiliului Judetean trec alte doua spitale, respectiv Spitalul de Pneumoftiziologie din Botosani si Spitalul din Darabani, Achitei spune ca nu ar trebui sa fie probleme.

"Mie oricum mi se parea ca in judetul Botosani avand sase spitale, la nivelul si forta finanaciara a noastra, nu era ceva in regula, atata timp cat judetul Suceava are un singur spital judetean la Consiliului Judetean si ei au o alta putere financiara. Cred ca un manager foarte bun va avea posibilitatea sa reaseze personalul, pentru ca in momentul cand aceste spitale devin sectii, flexibilitatea fortei de munca va deveni mult mai mare", a declarat Cristian Achitei, vicepresedintele Consiliului Judetean.

De partea cealalta, reprezentantii Primariei spun ca o data cu preluarea spitalelor in subordine s-au investit sume importante pentru modernizare si ca si-ar fi dori ca tot acest proces sa continue, insa sunt de parare ca si Consiliul Judetean va fi un bun administrator.

"In mod normal, aceste obiective de interes local ar trebui să fie în subordinea primariilor, pentru ca primariile sunt cele care administreaza sau care stiu cel mai bine problemele locale. In momentul in care spitalele vor fi insa preluate ca sectii ale Spitalului Judetean cred ca va fi o administrare buna si acolo. Din toată comasarea asta probabil vor disparea anumite functii de conducere si se va face o economie la bugetul statului", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

Nu de aceeasi parere sunt insa managerii spitalelor care vor fi transformate in sectii ale Spitalului Judetean. Managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Botosani catalogheaza toata aceasta comasare ca fiind "dezastruoasa".

"Nici nu stiu ce as mai putea sa comentez despre aceasta decizie a Ministerului Sanatatii, daca intr-adevar doreau parerea noastra, ne consultau. Aceasta comasare este un lucru foarte rau pentru noi, este dezastruos. Cu siguranta vor fi facute si disponibilizari, iar de investitii nici nu cred ca mai are rost sa vorbesc. Stiti cum as descrie eu toata aceasta situatie, ca un bolnav, in acest caz Spitalul Judetean, care este pe moarte, si caruia ii fac un transplant, ii pui o mana sanatoasa, si dupa aceea astepti sa fie totul in regula", a declarat Maria Olaru, managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Botosani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
4

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
53

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
48

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...