Managerul Spitalului Judetean, cercetat penal!

Managerul Spitalului Judetean, cercetat penal!
Magistratii Judecatoriei Botosani au admis, in parte, plangerea facuta de seful Serviciului Runos, din cadrul Spitalului Judetean “Mavromati" si au desfiintat o rezolutie de neîncepere a urmăririi penale fata de managerul Spitalului Judetean, Ovidiu Mimor, dispunand trimiterea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în vederea începerii urmăririi penale.

La inceputul lunii februarie, Stelian Aivancesei a depus o plangere impotriva rezolutiilor sau a ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata a managerului si juristului Spitalului Judetean, pe motiv ca cei doi au refuzat sa puna in aplicare o sentinta a instantei privind reincadrarea pe functie.

Stelian Aivancesei, care ocupa functia de sef Serviciu Runos, in cadrul Spitalului Judetean a fost concediat de cinci ori si reincadrat de instanta, de tot atatea ori.

Pe data de 12 aprilie, Judecatoria Botosani a dat o sentinta prin care a fost admisa in parte plangerea formulata de Stelian Aivancesei.

“Solutie: Admite, în parte, plângerea formulată de către petentul AIVĂNCESEI STELIAN. În temeiul art. 2781 alin. 8 lit. b Cod procedură penală desfiinţează în parte rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale din data de 12.12.2011 dată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 3277/P/2011 numai cu privire la dispoziţia de neîncepere a urmăririi penale cu privire la intimatul MIMOR OVIDIU – FLORENTIN. Dispune trimiterea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în vederea începerii urmăririi penale faţă de intimatul MIMOR OVIDIU - FLORENTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 277 şi art. 278 din Codul muncii (art. 261 şi art. 262 din Codul muncii republicat) şi art. 246 Cod penal cu aplicarea art. 33 lit. a Cod penal, urmând ca menţiunile privind faptele, împrejurările ce urmează a fi constate şi mijloacele de probă să fie cele indicate în considerentele hotărârii, conform Deciziei nr. XXVI/2008 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În temeiul art. 2781 alin. 8 lit. a Cod procedură penală menţine dispoziţiile de neîncepere a urmăririi penale din Rezoluţia din data de 12.12.2011 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu privire la intimatul NIŢU IGNAŢIU - OCTAV - VICTOR vizavi de infracţiunea prev. de art. 277, art. 278 din Codul muncii, (art. 261 şi 262 Codul muncii republicat) şi art. 246, art. 247 Cod penal cu aplicarea art. 33 lit. a Cod penal, precum şi dispoziţiile de neîncepere a urmăririi penale faţă de intimatul MIMOR OVIDIU - FLORENTIN cu privire la infracţiunea prev. de art. 247 Cod penal", se arata pe site-ul Judecatoriei Botosani.

“Inainte de data de 02.04.2012, data cand a fost cel de-al doilea termen la Judecatoria Botosani mi s-au achitat si daunele morale in valoare de 39.000 lei, incercand prin aceasta sa induca in eroare instanta, desi cererea a fost depusa din iunie 2011, iar Parchetul Botosani a dat rezolutiile de neincepere a urmaririi penale dupa aproximativ 6 luni de la plangerea depusa", a precizat Stelian Aivancesei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

astăzi, 20:32
59

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

astăzi, 19:26
193

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

astăzi, 18:47
91

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...