Managerul „Mavromati” a demisionat din funcție. Cine preia conducerea unității

Managerul „Mavromati” a demisionat din funcție. Cine preia conducerea unității

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati”, Angel Călin, a demisionat din funcție, miercuri, pe fondul revoltei publice generate de cazul tinerei de 25 de ani care a murit la Maternitate.

El anunțase intenția de retragere cu puțin timp înainte de a depune cererea la Consiliul Județean.

„O am scrisă. Dacă acest lucru ar rezolva problema și aș ști că mâine spitalul va fi cu toate puse la punct eu îmi dau demisia acum, în prezența dvs. E scrisă, numai o semnez. Dacă este nevoie și mi se cere să îmi dau demisia, îmi dau demisia, dacă acest lucru ar rezolva problema. Eu cred că de obicei șobolanii părăsesc corabia, adică ar trebui să fiu acum josnic să plec când e atât de greu. Dar îmi dau demisia, m-am gândit. Domnul director medical îmi este martor, pentru că am scris-o ieri”, a afirmat Angel Călin, într-o conferință de presă.

Consiliul Județean (CJ) confirmă că Angel Călin a fost eliberat din funcție, în locul acestuia fiind numită cu titlu interimar medicul Monica Adăscăliței, fost director al Direcției de Sănătate Publică din Botoșani.

„Eliberarea din funcție a domnului Angel Călin nu șterge vina cadrelor medicale care nu au intervenit în cazul tragic al Alexandrei, de aceea reiterez solicitare de demisie a medicului curant și a celui care a asigurat garda, care au arătat o totală lipsă de empatie față de o femeie aflată în suferință, precum și carențe uriașe de profesionalism. Este un gest minim de responsabilitate în fața unor asemenea tragedii! Aceste demisii trebuie să vină rapid și fără ezitare, pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple!”, a transmis Doina Federovici.

Angel Călin a fost numit manager al SJU „Mavromati” pe 17 iulie a.c., mandatul acestuia având o durată de o lună și câteva zile.

 

Spune-ne opinia ta