Managerii unitatilor sanitare nu agreeaza comasarea cu Spitalul Mavromati!

Managerii unitatilor sanitare nu agreeaza comasarea cu Spitalul Mavromati!

Cristian Achitei

Spitalele din subordinea Consiliului Judetean au intocmit o lista cu propriile propuneri in ceea ce priveste reorganizarea din sistemul sanitar.

Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean, Cristian Achitei, din propunerile unitatilor spitalicesti rezulta ca marea lor majoritate isi doresc sa ramana cu statutul actual.

Spitalul de Copii si Spitalul de Obstetrica si Ginecologie au transmis Consiliului Judetean ca vor sa ramana in continuare unitati independente, in timp ce tranformarea lor in sectii ale Spitalului Judetean "Mavromati" este agreata de conducerea celei mai mari unitati spitalicesti din judet. Si conducerea Spitalului de Psihiatrie doreste ca unitatea sa aiba in continuare statutul de spital, in timp ce la Sanatoriul Guranda se doreste fie pastrarea sanatoriului, fie transformarea unitatii in sectie a Spitalului de Pneumoftiziologie Botosani. Si la Podriga se doreste pastrarea Sanatoriului sau comasarea acestuia cu cel de la Guranda.

"Spitalul de Psihiatrie, desi e singurul spital cu datorii, sustine in continuare ca trebuie sa ramana spital si eventual sa ia si Sanatoriul Podriga, sa il faca si pe acela cu datorii, iar Sanatoriile de la Guranda si Podriga sunt singurele care au dat si alte solutii. Eu ma asteptam la treaba aceasta, ca toata lumea sa spuna ca este bine asa cum este acum. Noi vom aduna toate propunerile trimise de managerii unitatilor spitalicesti si le vom transmite la Ministerul Sanatatii. Eu cred ca pana la urma va trebui facuta o dezbatere publica in plenul Consiliului Judetean pentru a se va ajunge la o concluzie bine fundamentata, pentru ca reforma tot trebuie facuta", a declarat Cristian Achitei, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Acesta sustine ca are propria sa lista de propuneri privind reorganizarea spitalelor, pe care o va face publica saptamana viitoare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
96

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
160

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...