Mama a 8 copii, prinsa la cersit cu bebelusul de 2 saptamani in brate!

Mama a 8 copii, prinsa la cersit cu bebelusul de 2 saptamani in brate!
A născut 8 copii, dintre care 5 sunt in grija statului, doi acasă, iar cel mai mic, de doar două săptămâni, era folosit la cerşit, pentru a stârni mila botoşănenilor! Mai mult, femeia le-a spus ca cerşeste pentru a-i face copilului... certificat de naştere.

Văculişteanu Elena a fost descoperită de agenţii comunitari cerşind în faţa Spitalului Judeţean Mavromati cu bebeluşul de doar două săptămâni în braţe.

Tertipurile la care se apelează în cerşetorie, prin exploatarea minorilor în scopul câştigării unor sume de bani, depăşesc de cele mai multe ori limita omeniei, dar ating obiectivul propus, sensibilizarea cetăţeanului de bună credinţă.

Femeia le-a spus agenţilor comunitari că bebeluşul nu are certificat de naştere, iar pentru a-l face l-a scos la cerşit, fără a ţinea seama de vreme şi de vârsta mult prea fragedă a copilului.

Atât mama, cât şi copilul, au fost conduşi la  sediul Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă Botoşani şi predaţi pe bază de proces verbal.

După cum declară, femeia este la a opta naştere, 5 copii fiind deja în grija Protecţiei Copilului, în timp ce alţi doi minori se află acasă.

"Din păcate, cazurile de exploatare a minorilor de la vârste foarte fragede se înmulţesc pe zi ce trece. Punând mai presus banii, părinţii preferă să îşi scoată copiii din Centrul de Primire a Copilului Botoşani, pentru a se întoarce în stradă, unde continuă să cerşească", precizeaza Ioan Onutu, director executiv in cadrul Politiei Comunitare Botosani. 
 


 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
1

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
22

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
48

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...