Mai mulți medici și asistente de la Spitalul Mavromati, în concediu fără plată! Au plecat peste hotare!

Mai mulți medici și asistente de la Spitalul Mavromati, în concediu fără plată! Au plecat peste hotare!
Deficitul de personal de pe unele secții ale Spitalului Județean Mavromati este accentuat și prin plecarea mai multor cadre medicale în concediu fără plată, fiind vorba atât de asistente medicale, cât și de medici.

Salariile mici din sistemul de sănătate românesc este principalul motiv pentru care angajați de la cea mai mare unitate spitalicească din județ aleg să plece peste hotare pentru o anumită perioadă de timp, unde ajung să câștige într-o lună cât ar câștiga în România într-un an.

La această dată, potrivit datelor prezentate de medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, trei medici și șase asistenți se află în concediu fără plată.

Cei trei medici care au solicitat concediu fără plată pentru un an de zile, așa cum legea permite, sunt de pe Secțiile ATI, Chirurgie Pediatrică și de la Camera de gardă Săveni, iar asistenții medicali sunt de la Blocul Operator Pediatrie, Bloc nașteri ATI, Unitatea de Primire Urgențe Botoșani și de pe Secția de Neurologie.

“Medicii de pe Chirurgie pediatrică și ATI sunt plecați în străinătate, iar medicul de la Săveni este medic de familie și a preferat ca pentru o perioadă să lucreze ca medic de familie. După un an de zile personalul poate să solicite prelungirea și dacă conducerea acceptă se prelungește perioada fără plată, dacă nu accceptă și dacă angajatul nu se mai prezintă la locul de muncă, atunci încetează contractul de muncă", a declarat medicul Ștefan Bercea.

 

Spune-ne opinia ta